Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Επικείμενη αλλαγή καιρού: Βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, νεφώσεις στην Αθήνα

Από σήμερα αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό, με την πιο έντονη μεταβολή να σημειώνεται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης αναμένονται βροχές. Στην Αθήνα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η συννεφιά, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο και την Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν από 36 έως 37 βαθμούς. Στην εσωτερική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 34 έως 36 βαθμούς, με τοπικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρικές Προβλέψεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα: Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρικές Συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα

Μακεδονία και Θράκη: Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα αυξάνονται κατά περιόδους, με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται προσωρινά από ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρικές Προβλέψεις για την Υπόλοιπη Ελλάδα

Ήπειρος, Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στις περιοχές αυτές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που στα νότια θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 με 34 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου και έως 35 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα 5 με 6 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και στην Κρήτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 με 36 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 με 36 βαθμούς, και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Στη Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους έντασης 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, επανερχόμενη σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά από 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά έως 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναμένεται να επικρατήσει πιο δροσερός καιρός σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, κάτι που θα γίνει αισθητό σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας σε νεκροταφείο

Τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία με την κλοπή χρυσών δοντιών και μιας καρδιακής βαλβίδας από μια σορό. Η μακάβρια αυτή αποκάλυψη...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός σκοτώνει 13χρονη μπροστά στην οικογένειά της

Σήμερα συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από κεραυνό. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή,...

Ψυχικό: Τραγικό τέλος για τον τοπογράφο που εργαζόταν σε μεγάλα έργα στη Μύκονο

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό προκαλεί σοκ και αναστάτωση, καθώς ο ίδιος φαίνεται να μην είχε...

Αγριεύει ο καιρός με πολλές και ισχυρές καταιγίδες: Πού και τι ώρα θα ανοίξουν οι ουρανοί

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι ασταθής με έντονες καταιγίδες και μείωση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Νικολέτας Ζιακοπούλου στην ΕΡΤ,...