Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε οι :

Γιώργος Μυλωνάκης ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ιάσων Φωτήλας ως υφυπουργός Πολιτισμού

Χρήστος Κέλλας ως υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στέφανος Γκίκας ως υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Γεώργιος Μυλωνάκης

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου το 1997 έλαβε το Πτυχίο του στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Το 2000 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2003, διορίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008, μετά από δημόσια πρόσκληση, μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από το 2013 έως το 2015, εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εστιάζοντας σε θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης στη δημόσια διοίκηση.

Το 2015, ο Γεώργιος Μυλωνάκης διορίστηκε ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016, αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ανέλαβε τον ρόλο του Συμβούλου Θεσμών και Διαφάνειας για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών, επικεντρωμένος στη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Ο κ. Μυλωνάκης έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε εβδομαδιαία, ημερήσια και ειδικά έντυπα και περιοδικά, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Επίσης, είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, διδάσκοντας τις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά Θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» και «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές».

Γνωρίζει Αγγλικά.

Ιάσων Φωτήλας

Ο Ιάσων Φωτήλας γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα, πολιτικού και δικηγόρου, και της Αλίκης Κακούρη. Έχει σπουδάσει νομική και ασκεί τη δικηγορία στην Πάτρα.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα Το Ποτάμι. Ωστόσο, στις 18 Οκτωβρίου 2016, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω δηλώσεων σχετικά με την πιθανή συνεργασία μεταξύ Το Ποτάμι και της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και στις 18 Απριλίου του ίδιου έτους, διορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019, επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία.

Χρήστος Κέλλας

Ο Χρήστος Κέλλας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1958 στην Καρδίτσα. Εξελέγη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία, εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και του 2019.

Στέφανος Γκίκας

Ο Στέφανος Γκίκας, αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960. Είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέχθηκε τέσσερις φορές από τον λαό της Κέρκυρας την περίοδο 1981–1993.

Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, πριν επιλέξει την καριέρα του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, από το οποίο αποφοίτησε το 1981 με βαθμό «Άριστα».

Υπηρέτησε ως στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας για δύο Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κατά την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου και Διευθυντή Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) την τριετία 2004-2007, διαχειρίστηκε ευαίσθητα εθνικά θέματα και υποστήριξε το έργο της κυβέρνησης τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε πιο αποδοτική βάση.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα και συγκέντρωσε 8.000 σταυρούς προτίμησης, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την έδρα λόγω του εκλογικού νόμου, καθώς η Ν.Δ. απώλεσε μια έδρα σε σύγκριση με τις εκλογές του 2004. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος στην Κέρκυρα και στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ήταν ο Α’ επιλαχών βουλευτής Κερκύρας.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγη βουλευτής Κερκύρας με τη Ν.Δ., λαμβάνοντας πάνω από το 60% των σταυρών της παράταξης, ήτοι 10.400 σταυρούς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις