Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία. Η απολογία του ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Ιουνίου, και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας, οδηγήθηκε στη φυλακή, όπως αναφέρει το ilialive.gr. Μετά την απολογία του, ο δράστης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Η Περιγραφή του Εγκλήματος

Η περιγραφή του 37χρονου για το πώς κατέληξε να δολοφονήσει την 11χρονη Βασιλική προκαλεί αποτροπιασμό. Όπως δήλωσε, το βράδυ της Κυριακής προσπάθησε να τη βιάσει και εκείνη απείλησε ότι θα το πει στους γονείς της. Ο δράστης είχε σχεδιάσει να την απομονώσει στο αυτοκίνητό του για να εκτελέσει τις αρρωστημένες του προθέσεις. Ωστόσο, δεν είχε υπολογίσει την αντίδραση της μικρής.

«Σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ».

Συνεχίζοντας την ομολογία του παραδέχθηκε ότι είχε σκοπό να βιάσει το κορίτσι : «Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Πήγαμε σε ένα μίνι μάρκετ και πήραμε αναψυκτικά. Όταν φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε, την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε. Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της».

Προηγούμενη Καταδίκη για Βιασμό

Το 2020, ο δράστης, αν και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε εννέα χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό μιας 14χρονης, είχε αφεθεί ελεύθερος, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν πιθανόν να τελέσει νέο έγκλημα. Οι τρεις γυναίκες δικαστές που έλαβαν την απόφαση, καλούνται τώρα να εξηγήσουν την απόφασή τους να του δώσουν αναστολή.

Παρά τις περιοριστικές διατάξεις που του είχαν επιβληθεί, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ο 37χρονος συνέχισε να ζει κανονικά. Η δίκη του για το 2022 αναβλήθηκε και είχε προγραμματιστεί για το 2025, λόγω έλλειψης δικηγόρου και δικηγορικής αποχής. Ως αποτέλεσμα, ο καταδικασμένος βιαστής ζούσε με την αίσθηση ατιμωρησίας και προσπάθησε να επαναλάβει την επίθεση, όταν δεν τα κατάφερε, προχώρησε στη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής καθώς εκείνη απείλησε να τον καταγγείλει.

Η υπόθεση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις διαδικασίες δικαστικής αντιμετώπισης και τις συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες ενδέχεται να είχαν αποτρέψει την τραγωδία αν είχαν ληφθεί διαφορετικά μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις