Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

“Αντίστροφη μέτρηση” για 10.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Αντίστροφα” μετρά ο χρόνος για τη προκήρυξη του νέου προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, το οποίο θα δώσει “ανάσα” σε 10.000 άνεργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών.

Η δράση θα επιχορηγήσει επιχειρήσεις, δήμους και άλλους δημόσιους φορείς, προκειμένου να ενισχυθούν με άνεργους, προσφέροντας τους μηνιαίες αποδοχές έως 600 ευρώ. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν από 8 έως 12 μήνες, ενώ θα τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Στόχος του προγράμματος είναι να ωφεληθεί η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, η οποία είναι δύσκολο να βρει εργασία και να συμπληρώσει τα απαραίτητα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος χρόνια εργασίας.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να:

  • Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
  • Να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
  • Να μην είναι ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67% κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση.
  • Ο χρόνος που τους υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών εργασίας για τη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος λόγω γήρατος στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ να μην υπερβαίνει τα πέντε χρόνια ή τα 1.500 ημερομίσθια.

Με την έκδοση της προκήρυξης, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα ανακοινώσει τη διαδικασία, τους όρους και την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να υποβάλουν ασφαλιστικά βιβλιάρια του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και λοιπών φορέων κύριας ασφάλισης και σε περίπτωση έλλειψής τους απόφαση – βεβαίωση του φορέα ή των φορέων για τον χρόνο ασφάλισης, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου δημόσιου φορέα από το οποίο να προκύπτει η ηλικία τους και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι συνταξιούχοι από ίδιο δικαίωμα και συνεχίζουν να είναι άνεργοι.

Δείτε ΕΔΩ τα προγράμματα που θα έρθουν

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Ψύχρα στο Μαξίμου μετά τις ομιλίες Σαμαρά και Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες πραγματοποίησε την πιο έντονη κριτική κατά της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε ισχυρές προειδοποιήσεις...