Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Τα ονόματα του…ανασχηματισμού, οι καραμπόλες σε ΑΝΤ1-ΣΚΑΙ-ΕΡΤ και η υπόκωφη γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ

Καλήσπέρα σας. Άλλη μια Τρίτη τα λέμε Δημοσίως και το σημερινό μενού είναι γεμάτο σάλτσες και ίντριγκα. Αρχικά, έχουμε ανασχηματισμό ενόψει, με τα ονόματα πολιτικών και μη να πηγαινοέρχονται από το ένα πολιτικό γραφείο στο άλλο. Άλλοι ράβουν κουστούμια, άλλοι ετοιμάζουν τις πιτζάμες τους για βαθύ πολιτικό…ύπνο. Παράλληλα, έχουμε μια σειρά αλλαγών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν και αρκετοί δημοσιογράφοι αλλάζουν τηλεοπτική στέγη, ενώ έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στο ΠΑΣΟΚ, η οποία στην παρούσα φάση εξωτερικεύεται με γκρίνια προς το πρόσωπο του προέδρου. Κοπιάστε σύντροφοι!

Extreme make over στο κυβερνητικό σχήμα

Το αποτέλεσμα φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό και η αλλαγές που αναμένονται -σε αντίθεση με το παρελθόν – θα είναι δομικές. Αυτό σημαίνει ότι έχει να φύγει αρκετός κόσμος από το υπουργικό σχήμα και ήδη κάποιοι μαζεύουν σιγά-σιγά τα μπογαλάκια τους από τα υπουργικά γραφεία, διαισθανόμενοι ότι βρίσκονται στη «λίστα» αλλαγών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες για το χρόνο του ανασχηματισμού διίστανται, καθώς κάποιο εκτιμούν ότι θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ άλλοι τον βάζουν χρονικά στο τέλος Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα ονόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην…έξοδο του υπουργικού γραφείου βρίσκονται οι υπουργοί: Σκρέκας, Καιρίδης, Κεραμέως, Αυγενάκης, Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και Ζαχαράκη. Κάποιοι εξ αυτών θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, ενώ άλλοι θα επιστρέψουν στα βουλευτικά τους καθήκοντα. Για παράδειγμα η Σοφία Ζαχαράκη ακούγεται έντονα για το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ και η Μιχαηλίδου ενδεχομένως να κατευθυνθεί προς άλλο υπουργείο. Την ίδια στιγμή, ακούγεται εντόνως η επανένταξη στο κυβερνητικό σχήμα των κ.κ Παπασταύρου, Θεοδωρικάκου, Μηταράκη, Πλεύρη και Ζωής Ράπτη, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Θωμά Βαρβιτσιώτη. Τέλος, έφτασε στα αυτιά μας μια πληροφορία, η οποία κάνει λόγω για μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εξωτερικών, κάτι που μέχρι αυτή την ώρα δεν επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη και η μετακίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη. Γενικά αναμένονται τεκτονικές αλλαγές.

Ανατροπές και στα κανάλια

Και μιας και έπιασα τις μετακινήσεις ας πάμε λίγο στα τηλεοπτικά. Γιατί κι εκεί αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι η Μαρία Αναστασοπούλου έχει «κλειδώσει» στον ΣΚΑΙ, όπου θα κάνει καθημερινή εκπομπή με τον Άρη Πορτοσάλτε. Αυτό σημαίνει ότι προκύπτει κενό στην ενημερωτική ζώνη του ΑΝΤ1 το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι του Αμαρουσίου σκέφτεται, πλέον, σοβαρά να κόψει οριστικά τη συγκεκριμένη ζώνη, θεωρώντας ότι το κόστος είναι μεγάλο και το όφελος για τον σταθμό μικρό.  Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπαδάκης ψάχνει εναγωνίως τον παρτενέρ στην καθημερινή πρωινή εκπομπή. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει το όνομα του έμπειρου οικονομικού συντάκτη Νίκου Ρογκάκου, ο οποίος προέρχεται από τα..σπλάχνα του καναλιού και σήμερα είναι προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ.

Η εταιρεία που ανεβάζει επίπεδο στην επικοινωνία

Εδραιώνεται σταδιακά στον τομέα της επικοινωνίας η εταιρεία Level Group, , κερδίζοντας μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη αρκετών εταιρειών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Η Level Group έχει ήδη εντάξει στο portfolio της αρκετές εταιρείες και προχωρά με μεγάλο δυναμισμό σε νευραλγικούς επιχειρηματικούς τομείς. Πρόσφατα, μάλιστα, ανέλαβε την επικοινωνία της φαρμακευτικής εταιρείας «ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με ακόμη τέσσερες μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, το λιανεμπόριο και τις διανομές.

Μεγάλη επιτυχία για τον…Γρηγόρη

Ο Γρηγόρης αναδείχθηκε Great Place to Work, ξεχωρίζοντας για την κουλτούρα συμπερίληψης, την εντιμότητα της Διοίκησης και το  αίσθημα  υπερηφάνειας που προσφέρει στους εργαζομένους του. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση, η οποία προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσαν οι εργαζόμενοι του Γρηγόρη σε ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index, το οποίο αξιολογεί το εργασιακό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εξαιρετικά και καταγράφηκαν υψηλοί δείκτες σε όλους τους τομείς. Οι εργαζόμενοι, σχεδόν καθολικά έκριναν πως χαίρουν ίσης μεταχείρισης ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις και το φύλο τους. Επιπλέον, το 98% των εργαζομένων αξιολόγησε τη Διοίκηση ως έντιμη και ηθική στις πρακτικές που υιοθετεί, το 95% θεωρεί ότι τα κεντρικά γραφεία συνεισφέρουν στο καλό εργασιακό κλίμα, το 92% είναι υπερήφανοι που εργάζονται στο Γρηγόρη και το 91% αισθάνονται ότι κάνουν τη διαφορά!

Αλλαγές στην ΕΡΤ

Και μιας και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι από τα αγαπημένα μας, ας κλείσουμε με ΕΡΤ. Στη Μεσογείων ετοιμάζονται για αλλαγές σε επίπεδο παρουσιαστών και σε προσθαφαιρέσεις στο πρόγραμμα τους. Η πιο κομβική αλλαγή, φυσικά, που ακούγεται έχει να κάνει με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Λένε, λοιπόν, οι πηγές μου ότι η διοίκηση του σταθμού επιθυμεί την αναβάθμιση του Απόστολου Μαγγηριάδη, ο οποίος έχει καταφέρει να αφήσει θετικό αποτύπωμα από την μέχρι τώρα πορεία του στο κρατικό κανάλι. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, φυσικά, είναι τι θα γίνει με τον Γιώργο Κουβαρά; Πάντως, η πλειονότητα των συναδέλφων εκτιμά ότι ο έγκυρος δημοσιογράφος που σήμερα έχει τα ηνία του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ θα παραμείνει στη Μεσογείων, κρατώντας την ενδιαφέρουσα πολιτική εκπομπή του.

Η…υπόκωφη γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα. Κι αυτό φαίνεται, όσο κι αν προσπαθεί να το..μαζέψει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια υπόκωφη “γκρίνια” για τον ίδιο και την ομάδα που τον πλαισιώνει. Διάφοροι διαδρομιστές της Χαριλάου Τρικούπη ψιθυρίζουν ότι “έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στον πρόεδρο, μη στηρίζοντας -με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές- έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι αυτοί που καλλιεργούν σενάρια αλλαγών στα ηνία του κόμματος, προτάσσοντας την ανάδειξη ενός προσώπου που θα μπορέσει να ενώσει τον κεντροαριστερό πόλο. Αναφέρουν ως παράδειγμα, μάλιστα, τον Χάρη Δούκα, τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος κατάφερε να βρει πεδίο συνεννόησης με τον ανθυποψήφιο του Κώστα Ζαχαριάδη και επισημαίνουν ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τον καταγράφουν ως τον ιδανικό να αναλάβει μια πρωτοβουλία ενοποίησης του προοδευτικού χώρου. Να μας τις δείξουν κι εμάς, πάντως, αυτές τις δημοσκοπήσεις. Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, αν δούμε τους απόλυτους αριθμούς το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κερδισμένο στις πρόσφατες κάλπες.

Η εσωκομματική “κόντρα” στη Νέα Δημοκρατία

Ας κλείσω μ’ ένα τελευταίο μικρό παραπολιτικό. Μου έλεγε χθες, λοιπόν, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ότι πριν ανοίξουν οι κάλπες για καταμέτρηση και αρχίσει η εσωκομματική γκρίνια, το περιβάλλον του Κυριάκου Πιερακκάκη εξέφραζε μια δυσφορία σχετικά τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του κόμματος από την γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα. Φάινεται ότι οι δύο πολιτικοί δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής τη χρυσή τομή, ώστε να υπάρχει μια παραγωγική συνεργασία. Δεν ξέρω ποια πλευρά φταίει από τις δύο, είναι θέμα χημείας ή “θέμα καρέκλας”καρεκλομαχία”. Θα το δείξει ο χρόνος. “Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα πρέπει να τελειώσει, καθώς πρόκειται για δύο στελέχη έμπειρα και ιδιαίτερα αποδοτικά, τα οποία θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάκτηση των δυνάμεων του κόμματος” μου έλεγε, μεταξύ πολλών, ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις του…παρασκηνίου

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Η Αλήθεια πίσω από την πολυσυζητημένη φωτογραφία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Μια φωτογραφία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, έγινε viral στο διαδίκτυο. Τα σχόλια έπεσαν βροχή, καθώς αρκετοί χρήστες στο Twitter κριτικάρισαν τον...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Το σημερινό μενού έχει μπόλικα τηλεοπτικά μιας και πλησιάζουμε στο...

Η άτυπη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Εμίρη, η ενάερια.. παράσταση της ευρωβουλευτή και οι μεταγγραφικοί τηλεοπτικοί καφέδες

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα το μενού είναι λιτό αλλά γευστικό, σαν αυτά που...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα ο μάγειρας είχε τεχνικές δυσκολίες στη κουζίνα λόγω ισχυρών...