Αρχική Δήμοι Μπακογιάννης: Tέλος του 2025 παραδίδεται το πάρκο στο Βοτανικό

Μπακογιάννης: Tέλος του 2025 παραδίδεται το πάρκο στο Βοτανικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι στο τέλος του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας το πάρκο έκτασης 215 στρεμμάτων. Ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανθεκτικότητας, έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες για γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, εξήγησε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση μόνο όταν παραδοθεί το γήπεδο μπορεί γκρεμιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τότε, όπως είπε, οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου.

«Η διπλή ανάπλαση θα φέρει και επενδύσεις», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι η περιοχή είχε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια την εγκατάλειψη και τώρα έχει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου
Αναφορικά με τα έργα στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονες υποδομές. «Θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου Αθηναίων
Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, υπογράμμισε ότι γίνεται έλεγχος φερεγγυότητας από τη Moody’s και η οποία τον αναβαθμίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή εξήγγειλε, νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 5% σε κατοίκους και επαγγελματίες της πρωτεύουσας το 2024.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Λυκαβηττός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου «μετά από 15 χρόνια σιωπής», χαρακτηρίζοντας το έργο ως το πιο δύσκολο τεχνικά που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.