Αρχική Δήμοι Κατερίνη: Επέκταση προγράμματος ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων

Κατερίνη: Επέκταση προγράμματος ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δ.Κατερίνης μετά την εγκατάσταση δέκα νέων ειδικών κάδων οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και στην περιφέρεια της Κατερίνης.

Με τους 10 νέους κάδους που εγκαταστάθηκαν, ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει συνολικά 20 κάδους ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων ενώ, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, αναμένεται να έρθουν και νέοι κάδοι στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Ο κ. Κυριακίδης διευκρίνισε επίσης ότι αυτοί οι κάδοι στήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και εκτός Κατερίνης όχι για επαναχρησιμοποίηση ενδυμάτων ή υποδημάτων, αλλά είναι κάδοι για σχισμένα και φθαρμένα τέτοια αντικείμενα όπου γίνεται ανακύκλωση υλικού και όχι για να καταλήξει το υλικό αυτό στα σκουπίδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφερόμενος στην ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών, ενδυμάτων και υποδημάτων, επέστησε και την προσοχή των πολιτών επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι χωρίς τη συνεργασία τους δεν είναι δυνατόν να προστατευθεί το αστικό περιβάλλον της πόλης αλλά και ευρύτερα το φυσικό περιβάλλον του Δήμου.