Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Επίδομα σίτισης 3.000 ευρώ δίνει η ΕΡΤ στους εργαζόμενους – Τι απαντά η διοίκηση

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να χορηγήσει επίδομα σίτισης από 1.000 έως 3.000 ευρώ συνολικά για όλους εργαζόμενους που έχουν φυσική παρουσία στο Ραδιομέγαρο κατά το διάστημα των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού και δεν εργάζονται μέσω τηλεργασίας από το σπίτι τους.

Η απόφαση που δημοσιοποιήθηκε με αιχμηρό τρόπο από το Documento προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια όπως: “Η φυσική παρουσία δεν είναι υποχρέωση του εργαζόμενου και γιατί θα πρέπει να ανταμειφθεί ειδικά;”.

Σύμφωνα με την απόφαση δίδεται “η παροχή έκτακτου βοηθήματος σίτισης ύψους 2.000 ευρω για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης που εργάζονται με φυσική παρουσία, – εξαιρείται η τηλεργασία, κατά την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”. Επίσης, χορηγείται επίδομα έκτακτης σίτισης ύψους 3.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης που εργάζονται με φυσική παρουσία, – εξαιρείται η τηλεργασία, για την περίοδο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, καθώς επίσης και επίδομα σίτισης 1.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, που εργάζονται με φυσική παρουσία, 1.500 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων που εργάζονται φυσική παρουσία, 2.000 ευρώ οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που εργάζονται με φυσική παρουσία κτλ.

ΕΡΤ: Τα ποσά αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων, δηλαδή έως 5 ευρώ ημερησίως

Με αφορμή το δημοσίευμα, πηγές της ΕΡΤ επισημαίνουν αναλυτικά:

“Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των έκτακτων μέτρων και ενώ, όπως είναι γνωστό, το πρώτο κρούσμα κορονοιού σε μέσο ενημέρωσης εντοπίστηκε στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης υπερέβαλαν εαυτούς για να κατορθώσει η ΕΡΤ όχι μόνον να μην περιορίσει τις δημοσιογραφικές της εκπομπές, αλλά να είναι το μόνο κανάλι που προσφέρει ροή ενημέρωσης από τις 5.30 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, συνεχίζοντας παράλληλα να καλύπτει τεχνικά και δημοσιογραφικά και όλες τις ανακοινώσεις της πολιτείας που παρέχει δωρεάν σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της ΕΡΤ και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους εστίαση μέχρι του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως. Η κάλυψη αυτής της δαπάνης, μάλιστα, θα γίνεται με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και αφορά μόνον εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως γενικευμένη -πόσο μάλλον πλουσιοπάροχη- παροχή επιδόματος σίτισης.

Για παράδειγμα τα 3000 ευρώ που εμφανίστηκαν στο ρεπορτάζ ως τάχα έξτρα αμοιβή ενός εκάστου δημοσιογράφου ή ενός εκάστου τεχνικού, αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων στη διεύθυνση ενημέρωσης. Ο δε λόγος που εγκρίθηκαν με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής είναι γιατί αυτός ήταν ο μόνος πρόσφορος και νόμιμος τρόπος. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία θα ήταν εύκολο να διαπιστωθεί με ένα απλό τηλεφώνημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ”.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας σε νεκροταφείο

Τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία με την κλοπή χρυσών δοντιών και μιας καρδιακής βαλβίδας από μια σορό. Η μακάβρια αυτή αποκάλυψη...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός σκοτώνει 13χρονη μπροστά στην οικογένειά της

Σήμερα συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από κεραυνό. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή,...