Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκε η μισθωτή απασχόληση τον Ιούλιο – Κόντρα Υπ.Εργασίας-Ν.Δημοκρατίας

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε τον Ιούλιο 2017, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 7.242 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 225.856, ενώ οι αποχωρήσεις σε 218.614.

Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης τους πρώτους επτά μήνες του 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 263.145 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 1.423.552 και οι αποχωρήσεις σε 1.160.407.

Γ. Βρούτσης: Η «ΕΡΓΑΝΗ» αποδεικνύει τα ψέματα της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας

Αποκαρδιωτική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην αγορά εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης, παραθέτοντας τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιούλιο που, όπως ισχυρίζεται, διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα στην αγορά εργασίας είναι αποκαρδιωτική. Η “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Ιουλίου, εκθέτει και διαψεύδει τους “πανηγυρισμούς” του κ. Τσίπρα και της Υπουργού Εργασίας, καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιβεβαιώνουν ότι η “ασθενική” αποκλιμάκωση της ανεργίας οφείλεται κατεξοχήν στη δραματική μείωση των μισθών, καθώς και στην αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης. Εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας.

Τα στοιχεία του μηνός Ιουλίου αποτυπώνουν ξεκάθαρα ότι η ιστορική ανατροπή που έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας, τα τελευταία 2,5 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πλέον αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, η καθιέρωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζόμενων, τους φτωχούς εργαζόμενους.

Ειδικότερα:

  1. Οι δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολογήτου – από το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο – σε συνδυασμό με την εξοντωτική αύξηση των φόρων – άμεσων και έμμεσων- οδηγούν σε απώλεια πάνω από δυο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους.
  2. Σύμφωνα με την “ΕΡΓΑΝΗ”, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14%, έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Το αντίστοιχο επτάμηνο του 2013, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με 63,73%, έναντι 36,27% των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. (σχήμα 1). 

    Τα στελέχη της ΝΔ αρέσκονται στην επιλεκτική ανάγνωση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, με στόχο την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής τους τακτικής.

     

     

    Υπ.Εργασίας: Ο κ. Βρούτσης ξέχασε ότι έως τον Δεκέμβριο του 2014 είχαμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιλεκτικά παρουσίασε τη σύνθεση των νέων προσλήψεων όπως αποτυπώνεται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» κατά το επτάμηνο του 2013 και κατά το επτάμηνο του 2017.

    Αυτό που «ξέχασε» όμως είναι ότι έως τον Δεκέμβριο του 2014 είχαμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης από 61,03% τον Ιούλιο του 2013 μειώθηκε στο 45,97% τον Δεκέμβριο του 2014 (-15,06%).

    Αντίστοιχα το ποσοστό των νέων προσλήψεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αυξήθηκε από 38,97% σε 54,03% (+15,06%).

 

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Ψύχρα στο Μαξίμου μετά τις ομιλίες Σαμαρά και Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες πραγματοποίησε την πιο έντονη κριτική κατά της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε ισχυρές προειδοποιήσεις...