Αρχική Υπουργεία Υπουργός Μεταφορών: Εισιτήριο 1,20 ευρώ στα ΜΜΜ – Απάντηση για τις...

Υπουργός Μεταφορών: Εισιτήριο 1,20 ευρώ στα ΜΜΜ – Απάντηση για τις πτήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις μειώσεις στα εισιτήρια, τις πτήσεις και την τουρκική προκλητικότητα μίλησε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Όπως είπε το κόστος του εισιτηρίου των συρμών θα επιστρέψει στο 1,20 ευρώ, ενώ όσοι είχαν αγοράσει κάρτες 3μήνου, 6μήνου και έτους θα αποζημιωθούν.

«Η μείωση των εισιτηρίων στο ΦΠΑ πήγε στο 1,27 ευρώ. Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να το στρογγυλοποιήσει στο 1,20 ευρώ.» Ο υπουργός τόνισε ότι όσοι είχαν προμηθευτεί με κάρτες δουν επιστροφή των χρημάτων τους με πίστωση.

Για το πόσο θα διαρκέσει η μείωση στα εισιτήρια ο υπουργός απάντησε πως «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ θα κρίνουμε πόσο θα ισχύσει. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου.»

Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι το αυστηρό πρωτόκολλο για το 50% της χωρητικότητας και τη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις. Από 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.

Όπως αναφέρεται και στη Notam περιορισμούς θα έχουν έως 15/6 οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15/6 θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σχόλιο για τουρκική προκλητικότητα

Τέλος, αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν επικίνδυνο. Επιβεβαίωσε δε πως η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως.

Η δημοσίευση από την τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης σχετικά με τα 24 οικόπεδα που οριοθέτησε η Άγκυρα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι άλλη μία προκλητική κίνηση από τον Ερντογάν, που επιβεβαιώνει το ψευτομνημόνιο με τη Λιβύη, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Το διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ έντονο. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η ελληνική αντίδραση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ σκληρή.»