Αρχική Οικονομία Τουρισμός για Ολους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πώς...

Τουρισμός για Ολους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πώς θα πάρετε το κουπόνι των 150 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διακοπές 2022: Ξεκινάει από σήμερα νέο voucher για Β.Εύβοια και Σάμο - Δικαιούχοι και ποσά επιδότησης
Διακοπές 2022: Ξεκινάει από σήμερα νέο voucher για Β.Εύβοια και Σάμο - Δικαιούχοι και ποσά επιδότησης

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Τις αμέσως επόμενες ημέρες (μέσα στον Ιούνιο) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος, που θα δώσει σε 200.000 δικαιούχους κουπόνι αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους.

Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, ενώ το πρόγραμμα θα τρέξει από τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του“Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις- απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά:
Πότε θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Από πότε θα το εξαργυρώσετε

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την ψηφιακή κάρτα από τις αρχές Ιουλίου, με τον κ. Φραγκάκη να δίνει τις ημερομηνίες 4 με 5 Ιουλίου.

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.