Τι αλλάζει σε λιανεμπόριο και εστίαση

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ημέρα αποφάσεων είναι η αυριανή, όπως είπε χθες η κ. Αριστοτελία Πελώνη, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και εκτός απροόπτου θα έχουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα της άρσης των μέτρων όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά πιθανό από τις 15 του μήνα να έχουμε το τέλος των sms, καθώς ήδη πρόκειται για ένα μέτρο που έχει σχεδόν εκπέσει. Ταυτόχρονα τέλος θα λάβει και το λεγόμενο click away και click inside για τα καταστήματα λιανικής.

    Σχετικά με την εστίαση κατά πληροφορίες εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας να πάει στις 12 ή στις 12.30 το βράδυ, ώστε να δουλέψει περαιτέρω η εστίαση. Αυτό μπορεί να γίνει από τις 15 του μηνός που ανοίγει τόσο ο τουρισμός όσο και η διαπεριφερειακή μετακίνηση.

    Παράλληλα, όσον αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η χρήση selftest, αυτό ωστόσο που μένει να αποφασιστεί είναι πόσο εκτεταμένη θα είναι. Πιο σίγουρη θεωρείται για τις μετακινήσεις σε νησιά με πλοία. Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις με τρένα και αεροπλάνα. Το ερώτημα συνεπώς είναι τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα με αυτοκίνητο.