Αρχική Δήμοι Σύσταση και λειτουργία Πολεοδομικού Γραφείου στον Δήμο Λαυρεωτικής

Σύσταση και λειτουργία Πολεοδομικού Γραφείου στον Δήμο Λαυρεωτικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το αίτημα για την σύσταση και λειτουργία Πολεοδομικού Γραφείου στον Δήμο Λαυρεωτικής, επαναφέρει ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, μετά την διαπιστωμένη αδυναμία κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών της περιοχής από το Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου.

Το σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με τη στελέχωση και τη λειτουργία του γραφείου επαναβεβαιώθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Λουκάς στο γραφείο του στο δημαρχείο Κερατέας, με τους ιδιώτες μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το αίτημα για σύσταση πολεοδομικού γραφείου, στελεχωμένο με 10 θέσεις μηχανικών, στον Δήμο, έχει υποβληθεί αρκετά χρόνια πριν στο υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ακόμη να δοθεί η έγκριση για τις προσλήψεις από την αρμόδια αρχή.

Ωστόσο, ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στον αρχικό σχεδιασμό του Δήμου και έχει ξεκινήσει προσπάθεια ψηφιοποίησης όλων των σχετικών αρχείων (ΓΠΣ, πολεοδομικές μελέτες, πράξεις εφαρμογής κλπ), προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και μηχανικούς, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις προς το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε «να εγκριθούν, αν όχι όλες, μέρος των θέσεων για τη στελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου».