Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Γαλιατσάτου με το Δ.Σ. των λεωφορειούχων Κέρκυρας για τα προβλήματα στο μεταφορικό έργο

Οι λεωφορειούχοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την υπουργική απόφαση για απευθείας χορήγηση αδειών για τα ανοικτού τύπου λεωφορεία και ζήτησαν να υπάρξουν όρια και κανόνες και να τεθούν νόμοι που θα περιορίζουν τη λειτουργία τους. Υποστήριξαν ότι ο κλάδος τους έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία και ζήτησαν να ανοίξει ένας διάλογος με όλους, για την δίκαιη κατανομή του μεταφορικού έργου. “Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των δρομολογίων των ανοικτών λεωφορείων. Κάναμε και εμείς λάθη, είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε, αλλά η εργασία μας συρρικνώνεται και πρέπει να προστατέψουμε το μεροκάματό μας”, είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος τους ενημέρωσε ότι προ ημερών είχε συνάντηση και με τους ιδιοκτήτες ταξί για το ίδιο θέμα και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί καταρχήν υπόψη η απόφαση του Δήμου για το θέμα της κυκλοφορίας και δρομολόγησης ανοικτού τύπου λεωφορείων στην Κέρκυρα. “Θα επιδιώξουμε μια ανοικτή συζήτηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, με στόχο τη διαμόρφωση κανονισμών για την κυκλοφορία. Αυτό θα το πράξουμε ανοικτά και καθαρά ώστε να τεθούν κανόνες για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική ζούγκλα”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Η ΠΙΝ το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανώσει ανοικτή συζήτηση – ημερίδα για το θέμα του μεταφορικού έργου, εκτός από την Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, που σημειώνονται παρόμοια προβλήματα.

Στη σύσκεψη πλην του προέδρου των λεωφορειούχων συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γ. Πακτίτης, Στ. Κούστας, Λ. Χρυσικόπουλος και Π. Μαυρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τους γιατρούς

Ενοίκιο έως και 2.500 ευρώ ζητάνε από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Οι επαγγελματίες...

Xαρδαλιάς για τον 5χρονο στο σχολικό λεωφορείο: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το αδιανόητο περιστατικό  με τον ξεχασμένο 5χρονο στο σχολικό λεωφορείου ζήτησε την άμεση δευρεύνηση τυχόν ευθυνών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή...

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας Ειδικότερα, η Περιφέρεια υτικής Ελλάδας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος...

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα Πόροι ύψους 76,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών...