Αρχική Υγεία Συναγερμός στο ΑΤ Αλίμου: 14χρονος Αιγύπτιος βρέθηκε θετικός στον ιό – Ελέγχονται...

Συναγερμός στο ΑΤ Αλίμου: 14χρονος Αιγύπτιος βρέθηκε θετικός στον ιό – Ελέγχονται 35 αστυνομικοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θρίλερ με ασυνόδευτο παιδί απο την Αίγυπτο που άγνωστοι του έβγαλαν κρυφά διαβατήριο και το παράτησαν έξω από το τμήμα Πολιτικού Ασυλου στο Τμήμα Αλίμου, για να διαπιστωθεί σήμερα τα ξημερώματα οτι είναι φορέας κορωνοϊού και να κινδυνεύει να μπει σε καραντινα ολοκληρο Τμήμα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν αστυνομικοί ειδαν το παιδί απο την Αίγυπτο να περιφέρεται σαν χαμένο έξω απο το Τμήμα του Αλιμου. Το αγόρι διαπιστώθηκε οτι είναι απο την Αίγυπτο καθώς το μόνο που κουβαλούσε πάνω του είναι ένα καινούργιο διαβατήριο το οποίο κάποιοι του είχαν βγάλει κρυφά στις 9 Αυγούστου. Αμέσως το οδήγησαν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και ειδοποιήθηκε η εισαγγελέας ανηλίκων η οποία έδωσε εντολη στους αστυνομικούς για προστατευτική φύλαξη μέχρι να γίνουν εξετάσεις, και στη συνέχεια να οδηγηθεί μεσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.

Πράγματι ο 14χρονος υπεβλήθη σε εξετάσεις και τα ξημερώματα διαπιστώθηκε οτι είναι φορέας κορωνοϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός και σήμερα οι αστυνομικοί αναμένουν οδηγίες απο τον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου και να υποβληθούν σε τεστ τα 35 άτομα που υπηρετούν στο τμήμα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλοι πέρασαν απο το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρισκόταν το παιδί.

«Έχουμε στείλει εδω και δύο εβδομάδες, επιστολή στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με συγκεκριμένες προτάσεις για την δημιουργία εξειδικευμένων υποδομών για διαχείριση κρατουμένων που εξασφαλίζουν την υγιεινή των αστυνομικών και την αποτροπή διάδοσης τους κορωνοϊού» τονιζει ο προεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμανής, ενω ο ταμίας Νίκος Κορομηλάς προσθετει «χθες ειχαμε το θανατο ενος αγαπητού συναδέλφου και σήμερα ειμαστε σε κατάσταση αναμονης περινένοντας οδηγίες απο τον ΕΟΔΥ καθώς κινδυνεύει να μπει σε καραντινα ολο το Τμήμα. Οι αστυνομικοί δουλεύουν κάτω απο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».