Αρχική Υγεία Συναγερμός στη Γλυφάδα – Kρούσματα σε γηροκομείο

Συναγερμός στη Γλυφάδα – Kρούσματα σε γηροκομείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί και πάλι οι υγειονομικές Αρχές της Αττικής μετά τον εντοπισμό, το βράδυ της Παρασκευής, κρουσμάτων σε ακόμη μια δομή φροντίδας ηλικιωμένων και συγκεκριμένα σε γηροκομείο της Γλυφάδας.

Oι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας, κ. Ακρίβο, όλα ξεκίνησαν όταν μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο εντοπίστηκε θετική.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι η εργαζόμενη που αποτελεί τον ‘ασθενή 0’, είχε συμπτώματα από την αρχή της εβδομάδας, έκανε το τεστ και βγήκε θετική, οι πέντε τρόφιμοι ωστόσο μετά από τρία τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, βγήκαν θετικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, γεγονός που αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το μείζον ζήτημα της αξιοπιστίας των τεστ κορωνοϊού.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε πάντως ότι «δεν υπάρχει αναταραχή μέσα στο γηροκομείο, καθώς έχει τηρηθεί κανονικά η διαδικασία και αυτή την ώρα περιμένουμε τα συνεργεία για απολύμανση. Ο ΕΟΔΥ από εδώ και πέρα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες», τόνισε.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι, όπως καταγράφηκε στην κάμερα, υπάλληλος του γηροκομείου την ώρα που ανοίγει την πόρτα για να παραλάβει ψωμί από κατάστημα τροφοδοσίας δεν φορά ούτε γάντια ούτε μάσκα. Ενώ και άλλοι εργαζόμενοι μέσα στο γηροκομείο φαίνεται να κυκλοφορούν εντός του γηροκομείου χωρίς μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την εβδομάδα εντοπίστηκαν κρούσματα και σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, ενώ επτά ακόμη οίκοι ευγηρίας έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των τροφίμων τους. Πρόκειται για: την κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μονάδες φροντίδας στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.