Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Στον «πάγο» οι πλειστηριασμοί – Πότε θα ξεκινήσουν

«Παγωμένοι» παραμένουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων που προέρχονται από κόκκινα δάνεια, παρά την επανεκκίνηση των διαδικασιών εκτέλεσης τυπικά από την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτουν στο insider.gr ανώτατες τραπεζικές πηγές.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, ότι «το πολύ να διενεργηθούν 2.000 έως 3.000 πλειστηριασμοί το τελευταίο τετράμηνο του έτους», αφού οι έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη διαχείριση των κόκκινων οφειλών δεδομένου ότι μεγάλο μέρος ιδιωτών και επαγγελματιών έχουν ενταχθεί στους ΚΑΔ που πλήττονται σοβαρά και λαμβάνουν σχετικά επιδόματα.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι η πλατφόρμα eauctions.gr, μέσω της οποίας διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Θυμίζεται ότι ένα από τα μέτρα υποστήριξης των πολιτών εν μέσω lockdown ήταν η αναστολή διενέργειας των πλειστηριασμών, η οποία ξεκίνησε να ισχύει στις 13 Μαρτίου 2020. Τότε, ήταν αναρτημένοι στην πλατφόρμα 8.285 πλειστηριασμοί. Έκτοτε, με διαδοχικές ΠΝΠ παρατάθηκε η αναστολή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στο «απυρόβλητο» η πρώτη κατοικία

Δεν απειλείται από το «ηλεκτρονικό σφυρί» η πρώτη κατοικία, τουλάχιστον για την ώρα. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου προγράμματος-γέφυρα που θα παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας με έμφαση όσους έχουν πληγεί πραγματικά από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και κυβέρνησης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να βγει καπνός έως τα μισά Ιουνίου και ο νέος νόμος να ψηφιστεί έως τα τέλη του μήνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο ευνοϊκό καθεστώς θα ισχύει έως και τον Μάρτιο 2021 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Αμφίβολο παραμένει, πάντως, πού θα διαμορφωθεί τελικά η περίμετρος, αλλά και η διάρκεια της προστασίας, αφού οι θέσεις κυβέρνησης και Θεσμών φαίνεται πως απέχουν παρασάγγας, με τους δανειστές να επιμένουν η προστασία να μην υπερβεί τον έναν μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καιρός: Θερμική κάμερα καταγράφει θερμοκρασίες 270 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα 

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Κεφαλονιά: Νεκρός εντοπίστηκε ο 20χρονος κολυμβητής, συντετριμμένη η μητέρα του

Η σορός του βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης, ανατολικά της Κεφαλονιάς.

«Θα πάει στη Δανάη»: Η ανακοίνωση του Χασαπόπουλου που άφησε άναυδη τη Βούλγαρη – «Ποτέ όσο είμαι εδώ!»

«Καλά, δεν γίνεται, πάνω από το πτώμα μου αυτό, δεν παίζει αυτό το πράγμα. Ο Θεολόγος είναι δικός μας. Είναι δικός μου!», είπε η Ανθή Βούλγαρη.

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Καλύπτει τα έξοδα στέγασης σε ξενοδοχεία σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις

Τα ξενοδοχεία θα προκύψουν από διαγωνιστική διαδικασία και θα διατεθούν κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο.