Αρχική Δήμοι Στα Χανιά η πρώτη διασυνοριακή συνάντηση για το Interreg Adrion

Στα Χανιά η πρώτη διασυνοριακή συνάντηση για το Interreg Adrion

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί, το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου, η πρώτη διασυνοριακή συνάντηση του έργου για την εξωστρέφεια αγροδιατροφικών εταιρειών στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου.

Στόχος του έργου, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο της πόλης, είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Αδριατική – Ιόνιο (INTERREG ADRION) και το Επιμελητήριο Χανίων είναι επικεφαλής εταίρος του έργου.

Οι εταίροι που προέρχονται από την Ελλάδα είναι το Επιμελητήριο Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Από την Αλβανία εταίρος είναι η Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων, από την Ιταλία η επαρχία της Potenza και το Πανεπιστήμιο Basilicata, από τη Γεωργία η Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας, από τη Σερβία το Επιμελητήριο Σερβίας και από τη Σλοβενία το Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χανίων, το έργο είναι ένα από τα 35 που εγκρίθηκαν σε σύνολο 378 υποβολών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή πρότασης ξεπέρασαν τους 800.