Αρχική Οικονομία Σήμερα οι πληρωμές για μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου – Ιανουαρίου

Σήμερα οι πληρωμές για μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου – Ιανουαρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H ΑΑΔΕ ξεκινάει από σήμερα μπαράζ πληρωμών για τα κουρεμένα ενοίκια.

Πιο συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα αναμένεται να αποζημιωθούν οι φορολογούμενοι για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν όσους είχαν υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση Covid για τα «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια που εισέπραξαν το τελευταίο δίμηνο του περασμένου έτους.

Όσοι έχουν υποβάλει διορθωτικές δηλώσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς θα χρειαστεί να γίνει νέα επεξεργασία των στοιχείων και νέα εκκαθάριση των δηλώσεων Covid ώστε να ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος των αποζημιώσεων.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι, ότιμέχρι την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τη διπλή αποζημίωση για τα μειωμένα  ενοίκια του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 με τα ποσά να φθάνουν έως και το 80% των μισθωμάτων που έχασαν.

Όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος σε διαδικτυακή ημερίδα της ΕΝΙΑΘ και της ΠΟΜΙΔΑ, για το μήνα Μάρτιο οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν χωρίς να γίνουν δηλώσεις Covid στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει μεταβολή.

Η προκαταβολή της αποζημίωσης για τα «χαμένα» ενοίκια του μηνός Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί, με βάση τις δηλώσεις του Φεβρουαρίου εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.