Αρχική Υγεία Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία το επόμενο 10ημερο – Νέα μέτρα για τους...

Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία το επόμενο 10ημερο – Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα έχουν ελεγχθεί προληπτικά οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξαγγέλοντας ταυτόχρονα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους σε αυτά, όπως αναβολή αδειών, τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία και αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους εργαζόμενους στις εν λόγω δομές.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

– Αναβολή αδειών των εργαζομένων
– Τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία
– Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
– Περιορισμός συνάθροισης σε κλειστούς χώρους με κόσμο
– Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα
– Σε περίπτωση επαφής με ύποπτο κρούσμα, κατ οίκον περιορισμός.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι σε μονάδες ηλικιωμένων, ενώ στόχος είναι μέσα σε 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είχε χαρακτηρίσει ανησυχητική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα γηροκομεία με την διασπορά του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι γίνονται συνεχώς μετρήσεις στα νησιά ενώ για την Αττική σημείωσε: «Δήμο – δήμο, περιοχή – περιοχή και δύο φορές την ημέρα εξετάζουμε τα δεδομένα… Είμαστε μακριά από τοπικά lockdown και έχουμε πολλά μέτρα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 8.450 νέοι στρατεύσιμοι, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας».