Αρχική Υγεία Πέτσας: Κυρώσεις σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα – Κυρίως ανευθυνότητα του...

Πέτσας: Κυρώσεις σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα – Κυρίως ανευθυνότητα του γονέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έρθουν κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται στο μέτρο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς, οι οποίοι πρέπει να πειστούν ότι η χρήση μάσκας είναι για την υγεία τους.

“Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως λέχθηκε χθες δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του”, ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

“Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας. Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη”.

“Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”, συμπλήρωσε.

“Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας”, κατέληξε ο ίδιος.

Ζαχαράκη: Καμία ανοχή σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας στα σχολεία

Αλλά και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξή της νωρίτερα τόνισε πως δεν θα υπάρχει «καμία ανοχή» σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

«Το σχολείο θα έχει κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας» είπε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ίδια τόνισε πως θα ζήσουμε και στα σχολεία μια νέα κατάσταση, όπως ζούμε σε όλη την καθημερινότητά μας.

«Θα είμαστε όλοι πάνω από τα παιδιά. Με τις κατευθύνσεις και τις διευκρινίσεις των γιατρών για το τι σημαίνει η χρήση μάσκας και με τη βοήθεια των γονέων για την εκπαίδευση των παιδιών, θα αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση» είπε η ίδια.

Υπενθύμισε δε, πως η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, εκτός εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.