Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα, μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε σήμερα την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και έχει καταληκτική ημερομηνία 31/12/2018.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, ο κ. Κακαβίτσας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο ο καρδιολογικός υπερηχογράφος, ο οποίος μετά τις τελικές διευθετήσεις που απομένουν, αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο στάδιο της συμβασιοποίησης βρίσκεται και το έργο της προμήθειας μαστογράφου. Και τα δύο αυτά σημαντικά μηχανήματα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Επιπλέον ο Διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη σύμφωνη γνώμη του για την προμήθεια σειράς άλλων ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων (υπέρηχοι, αναβατόριο υπέρβαρων, εξοπλισμός για την Οφθαλμολογική Κλινική κλπ) μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (άδεια σκοπιμότητας, τεχνικά δελτία, προδιαγραφές, προσφορές, εγκρίσεις) προκειμένου να μην υπάρξει κώλυμα στην ομαλή δρομολόγηση των προμηθειών αυτών.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε και η συζήτηση για το κτίριο στην οδό Μουστοξύδου (ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου), το οποίο χρειάζεται σειρά εγγράφων και αδειοδοτήσεων, από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Νοσοκομείου Κέρκυρας, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

“Εμείς θα σας στηρίξουμε σε ότι χρειάζεστε, αρκεί να καθορίσετε την σκοπιμότητα και τη χρήση του έργου, ώστε να προσαρμόσουμε τα στοιχεία και να προχωρήσουμε” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από πλευράς Ιδρύματος είναι εκείνη της ανασύνταξης του φακέλου του έργου, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις.

“Τροποποιήστε τη μελέτη, συλλέξτε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και στοιχεία ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα για να εντάξουμε το έργο”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ταχύτατων ρυθμών στις διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τους γιατρούς

Ενοίκιο έως και 2.500 ευρώ ζητάνε από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Οι επαγγελματίες...

Xαρδαλιάς για τον 5χρονο στο σχολικό λεωφορείο: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το αδιανόητο περιστατικό  με τον ξεχασμένο 5χρονο στο σχολικό λεωφορείου ζήτησε την άμεση δευρεύνηση τυχόν ευθυνών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή...

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας Ειδικότερα, η Περιφέρεια υτικής Ελλάδας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος...

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα Πόροι ύψους 76,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών...