Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 1,5 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Γεώργιο Τσιρογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Ευθύμιος Γεωργακόπουλο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφορικά με την ένταξη δύο νέων έργων στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 για τον εξοπλισμό των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα τα έργα που ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης είναι:

1/ «Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δράσεις οδικής ασφάλειας», προϋπολογισμού 999.900,00 €, με δικαιούχο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πράξη αφορά στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της τροχονομικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέσω αυτής τη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Συνολικά, θα γίνει προμήθεια 37 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, 37 ασύρματων πομποδεκτών αυτοκινήτων και 4 φορητών ραντάρ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις Αστυνομικές διευθύνσεις της ΠΙΝ.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2019.

2.«Πυροσβεστικός εξοπλισμός για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», με προϋπολογισμό 500.000,00 €, με δικαιούχο το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσω του έργου θα γίνει προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στα Ιόνια νησιά, και πιο συγκεκριμένα:

– 3 ειδικά διασωστικά οχήματα τύπου VAN 6 ατόμων εξοπλισμένα με ειδικό διασωστικό και λοιπό εξοπλισμό

– 4 βοηθητικά οχήματα τύπου Pickup με ειδικό εξοπλισμό.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2019.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και την άρτια λειτουργία τους και τόνισε ότι υπήρχε άμεση ανάγκη για την προμήθεια των οχημάτων και εξοπλισμού προκειμένου οι αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες να καλύψουν βασικές ελλείψεις. Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε την ανάγκη προσεκτικής (σε κάθε λεπτομέρεια) προκήρυξης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των έργων.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τους γιατρούς

Ενοίκιο έως και 2.500 ευρώ ζητάνε από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Οι επαγγελματίες...

Xαρδαλιάς για τον 5χρονο στο σχολικό λεωφορείο: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το αδιανόητο περιστατικό  με τον ξεχασμένο 5χρονο στο σχολικό λεωφορείου ζήτησε την άμεση δευρεύνηση τυχόν ευθυνών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή...

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας Ειδικότερα, η Περιφέρεια υτικής Ελλάδας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος...

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα Πόροι ύψους 76,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών...