Ο γυναικοκτόνος είχε στραγγαλίσει την άτυχη γυναίκα με ηλεκτρικό καλώδιο και είχε καλύψει το πρόσωπό της με πλαστική σακούλα, την έβαλε στο πορτμπαγκάζ και πήγε στην αστυνομία να παραδοθεί.

Πάρκαρε έξω από το αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε στους αστυνομικους ότι έπνιξε τη γυναίκα του με ηλεκτρικό καλώδιο. Ο 48χρονος είχε καλύψει το κεφάλι της γυναίκας με μια πλαστική σακούλα. Το θύμα, ηλικίας 40 ετών, ήταν ρωσικής καταγωγής αλλά σπούδασε στην Ιταλία και εργαζόταν στη Μοντένα ως ακτινολόγος. Όταν χώρισαν βρήκε δουλειά στην Αυστρία και πήρε από αυστριακό δικαστήριο την επιμέλεια των δύο παιδιών, ηλικίας 2 και 3 ετών, με δικαίωμα επίσκεψης του πατέρα.

Ο πατέρας κατέφυγε τότε σε ιταλικά δικαστήρια, όμως αυτά γνωμοδότησαν ότι έχει εκδοθεί ήδη απόφαση από την Αυστρία και αυτή γίνεται δεκτή αφου είναι δικαστήριο της ΕΕ.

Πριν από πέντε μήνες η ακτινολόγος ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών και αυτή της αποδόθηκε -και πάλι από αυστριακό δικαστήριο. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από δύο ημέρες και η ακτινολόγος, που πλέον ζούσε στο Ίνσμπρουκ, πήγε στη Μοντένα ειδικά για να ρυθμίσει τα των παιδιών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, Ο λόγος που την σκότωσε ήταν πως όταν αποφάσισαν να χωρίσουν,δεν δεχόταν ότι τα δύο ανήλικα παιδιά θα μπορούσαν να ανατεθούν στην αποκλειστική επιμέλεια της γυναίκας του

Αναμένεται να αποφασιστεί από τους αρμόδιους δικαστικούς, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν ο δράστης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις