Αρχική Ελλάδα Πάσχα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα διόδια – Οι λόγοι μετακίνησης εκτός νομού

Πάσχα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα διόδια – Οι λόγοι μετακίνησης εκτός νομού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκτεταμένοι θα είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να αποτραπούν οι έξοδοι από τον εκάστοτε νομό, για τον εορτασμό του Πάσχα.

Από αύριο ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας σε διόδια αλλά και παραδρόμους στις Εθνικές οδούς ενώ σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι και εντός των τοιχών καθώς καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες αλλά μόνο στις περιοχές που μένουμε.

Ωστόσο, όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν από νομό σε νομό για το Πάσχα, θα μπορέσουν να το κάνουν με τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του forma.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν βεβαίωση που αναγράφει τη μόνιμη κατοικία, κλείνοντας ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθούν από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τι θα χρειαστείτε για τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας:

-τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στα TAXISnet

-φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ / ΟΤΕ (ή άλλου παρόχου) ή αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας έτοιμο προς αποστολή.

Οι λόγοι μετακίνησης από νομό σε νομό είναι:

-Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

-Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

-Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1

-Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.