Αρχική Περιβάλλον Παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

Παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε νέα παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή δίνεται περιθώριο δέκα επιπλέον ημερών στους πολίτες για να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα έννομου συμφέροντος και το παράβολο για την πληρωμή του τέλους αντιρρήσεων. Δηλαδή όποιος υποβάλλει αντίρρηση θα έχει την δυνατότητα να προσκομίσει τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά έως τις 5 Οκτωβρίου. Θα μπορεί επίσης να καταθέσει τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά (τεχνικές εκθέσεις φωτοερμηνείας δασολόγων, πιστοποιητικά υπηρεσιών) ακόμα και την ημέρα εξέτασης της αντίρρησης από την Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων. Το διάστημα εξέτασης των αντιρρήσεων υπολογίζεται στους τέσσερις με έξι μήνες, ενώ για την ακριβή ημερομηνία ο πολίτης θα ενημερώνεται δέκα ημέρες πριν. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 59.462 αντιρρήσεις.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου παρατείνεται και η προθεσμία των δήμων να αναρτήσουν τα όρια των οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων. Αυτή τη στιγμή 7 Δήμοι (Γορτυνίας, Ωραιοκάστρου, Σιθωνίας, Κιμώλου, Μήλου, Μυκόνου, Νοτίου Πηλίου) δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα στοιχεία. Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οφείλουν να έχουν αποτυπώσει τις οικιστικές πυκνώσεις και οι 205 δήμοι, που αφορούν οι νέες αναρτήσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών η οποία θα ολοκληρωθεί κλιμακωτά, έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. Αφορά στο 17% της χώρας και συγκεκριμένα περιοχές, όπως η Ανατολική Αττική και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών και Κιλκίς.