Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Αμυράς: “Θα δοθούν λύσεις για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα”

Από την Κάρπαθο ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης για τα προβλήματα των δασικών χαρτών, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

Στο Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου συναντήθηκε με τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Γιάννη Παππά, την έπαρχο Πόπη Νικολαΐδου, τον δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο, τον αντιδήμαρχο Κάσου Κώστα Περσελή, τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ Νίκο Μπερτζουάνη και τον δικηγόρο Μιχάλη Ιωαννίδη και είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Σας μεταφέρω την απόφαση του πρωθυπουργού να δοθεί άμεσα λύση. Θα διαφυλάξουμε το δάσος σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα τους απελευθερώσουμε από τις εκκρεμότητες και τα άλυτα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες. Αναλαμβάνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα, προχωράμε σε οριζόντιες διορθώσεις των δασικών χαρτών, επιλύουμε χρόνια ζητήματα σε ό,τι αφορά στις εκτάσεις με φρυγανώδη βλάστηση και ασπαλάθους».

Η έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Πόπη Νικολαϊδου, δήλωσε: «Συζητάμε για ένα θέμα που μας ταλανίζει εδώ και 40 χρόνια και σας ζητούμε να βάλετε τη σφραγίδα σας στην επίλυση του προβλήματος. Αυτή τη γη πρέπει να την υπερασπιστούμε».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, είπε: «Πιστώνουμε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος την εγρήγορση στο θέματα των δασικών χαρτών. Θα βοηθήσει η 6μηνη παράταση. Τα Δωδεκάνησα είναι αδικημένα, τώρα να ενσκήψετε στη λύση των προβλημάτων».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Γιάννης Παππάς, τόνισε: «Απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις, πόσο μάλλον για μια περιοχή με τόσο μεγάλη γεωπολιτική σημασία και εμπιστευόμαστε το ΥΠΕΝ για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Copernicus: Ο Μάιος του 2024 σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus φέρνει πρωτοφανή νέα: Ο Μάιος του 2024 καταγράφηκε ως ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Αυτό το...

Πιερρακάκης : «Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας»

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έστειλε το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται σήμερα, 5 Ιουνίου. Σε διαδικτυακή του ανάρτηση, ο...

Shein: Τοξικές και καρκινογόνες ουσίες βρέθηκαν σε ρούχα της

Η αποκάλυψη για τις επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα και προϊόντα που διατίθενται από την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων Shein στη Νότια Κορέα προκάλεσε...

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σαρωτικούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο Τέξας, οκτώ στο Αρκάνσας, δύο στην Οκλαχόμα και ένας στο...