Αρχική Δήμοι Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει και αυτήν τη φορά

Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει και αυτήν τη φορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αυτοδιοίκηση  συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης με την εμπειρία που διαθέτει, θα καταφέρει και αυτήν τη φορά  να στηρίξει την καθημερινότητα των πολιτών, να κρατήσει τις τοπικές κοινωνίες όρθιες και τις πόλεις λειτουργικές. Η ΚΕΔΕ θα είναι στο πλευρό κάθε δήμου για να διευκολύνει το έργου τους.

Τη βεβαιότητα αυτή εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας.

«Από σήμερα η Αυτοδιοίκηση, το πολιτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους Δήμους μας, καλούμαστε για μια ακόμη φορά, όπως έγινε και τον προηγούμενο Μάρτιο, να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, που μας απειλεί όλους.
Γνωρίζουμε καλά, ότι οι δημοτικές υπηρεσίες, με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες στην “πρώτη γραμμή”, θα κληθούν ξανά να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο βάρος , για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την καθημερινότητα των πολυπληθών ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.
Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, αξιοποιώντας την εμπειρία που ήδη διαθέτουμε, αλλά και τη στήριξη των πολιτών, που τους θέλουμε συμμάχους μας σε αυτόν τον αγώνα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου διαβεβαιώνει τους συναδέλφους του ότι η ΚΕΔΕ, διοίκηση και προσωπικό, θα είναι και πάλι στο πλευρό όλων των δήμων, διαθέτοντας τεχνολογικά μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό και κινητοποιώντας και πάλι τη Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης για να διευκολύνει κάθε δήμο.

«Θα λειτουργήσουμε ως μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα, με πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης, την οποία επιδείξαμε επανειλημμένα στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας.
Έχουμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό , αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή. Για να κρατήσουμε τους Δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και τις τοπικές μας κοινωνίες όρθιες» καταλήγει ο κ.Παπαστεργίου.
Αναλυτικά η επιστολή:
Από σήμερα το πρωί, με απόφαση της Κυβέρνησης, εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα έκτακτα μέτρα, με στόχο να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του covid-19, που έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες στην απώλεια εκατοντάδων ζωών συνανθρώπων μας, στην νόσηση πολλών περισσότερων, καθώς και τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας και της εθνικής οικονομίας, στα όριά τους .
Από σήμερα η Αυτοδιοίκηση, το πολιτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους Δήμους μας, καλούμαστε για μια ακόμη φορά, όπως έγινε και τον προηγούμενο Μάρτιο, να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, που μας απειλεί όλους.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι δημοτικές υπηρεσίες, με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες στην “πρώτη γραμμή”, θα κληθούν ξανά να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο βάρος , για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την καθημερινότητα των πολυπληθών ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.
Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, αξιοποιώντας την εμπειρία που ήδη διαθέτουμε, αλλά και τη στήριξη των πολιτών, που τους θέλουμε συμμάχους μας σε αυτόν τον αγώνα.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, η Διοίκηση και το προσωπικό των υπηρεσιών μας, θα είναι και πάλι στο πλευρό όλων των Δήμων, για να ανταποκριθεί ο θεσμός μας στη νέα αυτή πρόκληση.
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε χρήση όλα τα μέσα που διαθέτουμε, τεχνολογικά μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, κινητοποιώντας και πάλι το εθελοντικό κίνημα, τη Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης, για να διευκολύνουμε κάθε Δήμο, από τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη.
Θα λειτουργήσουμε ως μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα, με πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης, την οποία επιδείξαμε επανειλημμένα στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας.
Έχουμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό , αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή. Για να κρατήσουμε τους Δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και τις τοπικές μας κοινωνίες όρθιες.
Καλή δύναμη σε όλους.
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Η Αυτοδιοίκηση θα καταφέρει και αυτή τη φορά να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες όρθιες και να κρατήσεις τις πόλεις λειτουργικές