Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια ψηφιακή εποχή μετασχηματισμού του κράτους και των πόλεων

Η Ελλάδα μπαίνει στην ψηφιακή εποχή έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου στη διαδικτυακή ημερίδα που που οργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με θέμα: «Smart Cities innovation and technology».

Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας τη συμβολή της ΚΕΔΕ στον νέο σχεδιασμό των πόλεων με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα συμβάλλει και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.

Ο κ.  Παπαστεργίου αφού τόνισε την ανάγκη συνεργασιών και την γόνιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών με τους δήμους του Ισραήλ δήλωσε:

«Ζούμε μια εποχή που οι ζωές μας αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις για τον μετασχηματισμό των πόλεων και των δήμων μας. Η έξυπνη διακυβέρνηση, οι έξυπνες πόλεις, οι έξυπνες πολιτικές πρέπει να γίνουν καθημερινότητα και να εστιάσουν στις τοπικές ανάγκες. Πρέπει όμως να είναι ανθρωποκεντρικές.
Προχωράμε σε χρήσιμες πρακτικές που θα κάνουν πιο εύκολη την ζωή των πολιτών, αυτό είναι το στοίχημα. Σχεδιάζουμε τις πόλεις μας με την βοήθεια της τεχνολογίας για να είναι πιο λειτουργικές για τους πολίτες.
Οι προκλήσεις είναι πολλές. Η πολιτική προστασία και ο έξυπνος επανασχεδιασμός της είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Η μεγάλη ανάγκη της φάνηκε και στις πρόσφατες θεομηνίες αλλά και τώρα, στην περίοδο της πανδημίας. Η αστικοποίηση και η κλιματική αλλαγή χρειάζονται αντιμετώπιση με καινοτομίες που μπορούμε να πετύχουμε μέσω της τεχνολογίας. Η ηλεκτροκίνηση, με πράσινη ενέργεια, είναι μέσα στους στόχους μας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια ψηφιακή εποχή μετασχηματισμού του κράτους και των πόλεων μας. Έχουμε ιδέες, έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε τη θέληση και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μέσα από συνεργασίες μόνο ωφελημένες είναι οι πλευρές που συνεργάζονται».

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καλαμάτα: Μεγάλη Ένταση έξω από τα δικαστήρια για το ναυάγιο της Πύλου – Τραυματίες στις συμπλοκές διαδηλωτών (video)

Μεγάλη Ένταση  ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα, για την υπόθεση του ναυαγίου στην Πύλο τον...

Φρίκη στον Ασπρόπυργο:  Οδηγός λεωφορείου εταιρείας βίασε 27χρονη εργαζόμενη και την άφησε αιμόφυρτη

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό που συνέβη στον Ασπρόπυργο με έναν οδηγό λεωφορείου μεταφοράς εργαζομένων εταιρείας , που επιτέθηκε και βίασε 27χρονη υπάλληλο, η οποία...

Eγκαθίστανται δώδεκα «έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια μοντέρνου σχεδιασμού με smart χαρακτηριστικά που παρέχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης του Δήμου Κατερίνης.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με βιωματική επίδειξη σε σχολεία

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με βιωματική επίδειξη σε σχολεία οργανώνει η Α’ Δημοτική Κοινότητα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της γενικότερης...