Αρχική Δήμοι Ο δήμος Ηρακλείου προσφέρει εργασία και ελαιόλαδο στις ευπαθείς ομάδες

Ο δήμος Ηρακλείου προσφέρει εργασία και ελαιόλαδο στις ευπαθείς ομάδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πρωτοβουλία που θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης ανέλαβε η δημοτική αρχή Ηρακλείου, αξιοποιώντας δημοτικούς ελαιώνες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝΑΛ θα αναθέσει έναντι αμοιβής και καθ΄υπόδειξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στηρίζονται από τα προγράμματά της,  τη συλλογή του ελαιοκάρπου. Επιπλέον θα μοιρασθούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που θα μαζέψουν. Απώτερος στόχος, όπως επισημάνθηκε είναι να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας κοινωνικής επιχείρησης, ενώ ποσότητα ελαιολάδου θα διατεθεί και σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε πρώτη φάση η συλλογή και αξιοποίηση του ελαιοκάρπου θα γίνει στο  ακίνητο του δήμου, που είναι γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη», το οποίο διαθέτει περίπου 1.300 ελαιόδεντρα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου με ανάλογο τρόπο θα αξιοποιηθούν και άλλα ακίνητα της δημοτικής περιουσίας που διαθέτουν ελαιόδεντρα και σε άλλες περιοχές, με στόχο να ωφεληθούν οι άνθρωποι που το χρειάζονται περισσότερο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται η περιουσία του δήμου, με ουσιαστική κοινωνική πολιτική και στήριξη των συμπολιτών που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση.