Αρχική Υπουργεία Νεφελούδης: Για μια ακόμη φορά το ΣτΕ ασκεί πολιτική

Νεφελούδης: Για μια ακόμη φορά το ΣτΕ ασκεί πολιτική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Για μια ακόμη φορά το ΣτΕ ασκεί πολιτική, το σημαντικό είναι ότι έχουμε ασφαλιστικό σύστημα. Για λόγους συντεχνιακούς κάποιοι προσφεύγουν στα δικαστήρια, θα την βρούμε την άκρη, πρόσθεσε».

Διαχειριζόμαστε μια από τις δύσκολες και τις πιο κακές υποθέσεις επιχειρηματικής αυθαιρεσίας. Μιλάμε για τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, τα οποία χρωστούν 18 μήνες στους 1320 εργαζόμενους και 40 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Εδώ και δυο χρόνια το φαινόμενο παραμένει ως έχει, ενώ ο επιχειρηματίας προχωρά σε νέες επιχειρηματικές δράσεις χωρίς να συμβαίνει τίποτα, πρόσθεσε. Μπήκε στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επενδύει λεφτά, έχει σε βάρος του 170 μηνύσεις και εγκλίσεις για αυτόφορη διαδικασία, δεν έχει κινηθεί τίποτα. Έχει κατασχέσεις από εργαζόμενους αλλά και από το ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε. Αναρωτήθηκα λοιπόν δημόσια, είπε ο κος Νεφελούδης πώς στέλνεις στην απελπισία 1500 υπαλλήλους και παράλληλα προχωράς σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να μου κάνει μήνυση ο ίδιος ο κος Καρυπίδης και κρύβεται πίσω από τον Άρη. Έχω απευθυνθεί στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να επιληφθούν το θέμα. Είναι εγκληματικό από την πλευρά του επιχειρηματία να φθείρει συνειδήσεις, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ και το ΣτΕ ο κος Νεφελούδης είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι λέει η απόφαση. Για μια ακόμη φορά το ΣτΕ ασκεί πολιτική, το σημαντικό είναι ότι έχουμε ασφαλιστικό σύστημα. Για λόγους συντεχνιακούς κάποιοι προσφεύγουν στα δικαστήρια, θα την βρούμε την άκρη, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ΟΕΚ ο κος Νεφελούδης είπε ότι με κάθε επιφύλαξη στις 16-20 Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση των δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ώστε οι 82.000 οικογένειες να κάνουν τις αιτήσεις τους και να μπουν στις ρυθμίσεις. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε θέματα στεγαστικής συνδρομής και αναφέρεται σε 200.000 οικογένειες, υπογράμμισε.