Αρχική Πολιτική Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Η μήνυση Ανδρουλάκη

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον μπήκε στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη για την οποία ο πρόεδρος του κόμματος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές ότι το Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα.

“Είναι ζήτημα Δημοκρατίας να μην μπορεί κανείς, ούτε κράτος ούτε ολιγάρχης να εκβιάσει τον οποιοδήποτε επιχειρηματία, δικαστή ή πολιτικό. Διότι μου προκαλεί εντύπωση η αγωνία του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού ενός ευρωβουλευτή, τότε υποψηφίου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και σημερινού προέδρου της παράταξης. Πώς είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες ώρες να βομβαρδίζει τον λαό με τόσα fake news για να υποβαθμίσει το θέμα;” διερωτήθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , επιτιθέμενος ευθέως συλλήβδην στην Κυβέρνηση.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι απαντήσεις που ζήτησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να λάβει:

“14 εκατομμύρια ευρώ κάνει το “predator” και δεν μπορεί να το έχει ο καθένας για να στήνει τέτοιες παγίδες. Έχουν ελεγχθεί 250 κινητά Ευρωβουλευτών και δεκάδες κινητά συνεργατών τους, σε κανένα δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, παρά μόνο στο δικό μου. Και αυτό θα είναι πλέον ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, διότι δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να λειτουργεί ξανά με εποχές που με τον αγώνα των δημοκρατών της χώρας κλείσαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν περιμένω από την ΕΥΠ να μας πει ότι δεν έχει το “predator”. Περιμένω να μας πει ποιος στην Ελλάδα το έχει για να εκβιάζει δημοσιογράφους και πολιτικούς”.

Α. Τσίπρας: Ομολογία Ενοχής

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός “κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας”. “Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες με τη βοήθεια της των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι”, υπογράμμισε, προσθέτοντας: “Όλα θα έρθουν στο φως”.

“Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. “Και σε κάθε περίπτωση”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, “δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει”.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη

Το ζήτημα των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για απόπειρα παγίδευσης και της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, βρίσκεται ψηλά επί μέρες στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι προτίθεται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται πως “Ο ΓΓ του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο έχει παράνομα επιχειρηματική δραστηριότητα, καταστρατηγώντας τον ίδιο τον νόμο του επιτελικού κράτους που ψήφισε η ΝΔ, αλλά προκύπτει ότι όλες οι επιχειρηματικές συναλλαγές του συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με πρόσωπα της εταιρίας Intellexa. Της εταιρίας δηλαδή που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator, με το οποίο παρακολουθούνταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί και ο κ. Ανδρουλάκης. Η κυβέρνηση αντί να ακούει τα προβλήματα των πολιτών, ακούει τις συνομιλίες τους. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

1. Γνώριζε ότι ο ανιψιός του και Γενικός Γραμματέας του καταστρατήγησε το ασυμβίβαστο του νόμου 4622/2019, έχοντας επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων του;

2. Γνώριζε ότι σχεδόν όλες οι επιχειρηματικές συνδιαλλαγές του γίνονται με πρόσωπα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία που έχει το Predator;

3. Ποια ακριβώς είναι η σχέση του κ. Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, που διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa;