Αρχική Ελλάδα Μπαράζ ελέγχων από το Σάββατο – Στους δρόμους 8.000 αστυνομικοί

Μπαράζ ελέγχων από το Σάββατο – Στους δρόμους 8.000 αστυνομικοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντατικότερους ελέγχους από το Σάββατο, οπότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιστρατευθούν 8.000 αστυνομικοί, ενώ θα συμμετάσχουν και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα, με τους αστυνομικούς των συνεργείων να μετακινούνται και σε άλλους νομούς.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης αναφέρθηκε στους ελέγχους λέγοντας ότι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, ενώ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι συνεργείο της Αρχής Διαφάνειας δέχθηκε το περασμένο Σάββατο προπηλακισμό κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρόλο που δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες, τόνισε ωστόσο ότι εκτός από τα πρόστιμα θα ακολουθήσουν στο εν λόγω κατάστημα υγειονομικοί και φορολογικοί έλεγχοι.