Αρχική Διεθνή Μπάιντεν: Αποκλείει τον Τραμπ από απόρρητες ενημερώσεις

Μπάιντεν: Αποκλείει τον Τραμπ από απόρρητες ενημερώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ενημερώσεις που παρέχουν στον πρόεδρο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών λόγω της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του», όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από τη Νόρα Ο’ Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News.

Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

«Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης», εξήγησε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Ο μεγιστάνας καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Την επόμενη εβδομάδα, είναι αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία, αυτή τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης, καθώς μερικές ώρες πριν από την έφοδο στο Καπιτώλιο είχε προτρέψει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες ηττήθηκε.

Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

«Θα προτιμούσα να μην εικοτολογήσω δημόσια. Απλώς νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να ολισθήσει και να πει κάτι (απόρρητο);», διερωτήθηκε.