Tην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο ζητούν οι New York Times, με εκείνον να επιμένει ότι θα μπορούσε ακόμη να κερδίσει τις εκλογές, αρνούμενος να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Η συντακτική επιτροπή της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» στράφηκαν εναντίον του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, καθώς η – φιλική προς τους Δημοκρατικούς – εφημερίδα τον προέτρεψε να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, καλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με αντιμέτωπο τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.


Όπως αναφέρει το Editorial Board των New York Times, «ο πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης ως η σκιά ενός μεγάλου δημόσιου λειτουργού. Δυσκολεύτηκε να εξηγήσει τι θα κατάφερνε σε μια δεύτερη θητεία. Αγωνίστηκε να απαντήσει στις προκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Απέτυχε να κάνει τον Τραμπ να λογοδοτήσει για τα ψέματά του, τις αποτυχίες του και τα ανατριχιαστικά του σχέδια. Πάνω από μία φορά, αγωνίστηκε να φτάσει στο τέλος μιας πρότασης.

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι δωρητές του κόμματος και οι βουλευτές, έδωσαν στον Αμερικανό Πρόεδρο μια εβδομάδα για να «αποδείξει ότι δεν είναι νεκρός» μετά την αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, οι γνώστες χαρακτήρισαν την εμφάνιση του 81χρονου ως «ναυάγιο», ενώ ορισμένοι πρότειναν ανοιχτά να κάνει στην άκρη για κάποιον άλλο υποψήφιο.

Κατά τη διάρκεια του 90λεπτου ντιμπέιτ στο CNN, ο Τζο Μπάιντεν πάσχιζε να τελειώσει τις προτάσεις του και χάνοντας πολλές φορές τον ειρμό της σκέψης του μπροστά σε δεκάδες εκατομμύρια εμβρόντητους τηλεθεατές. Παρά το γεγονός ότι επέμεινε ότι ήταν έτοιμος να δώσει τη μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός Πρόεδρος απέτυχε να πείσει τους βασικούς ψηφοφόρους ότι «είναι ακόμα όρθιος».

Στο άρθρο της «New York Times» για τον Τζο Μπάιντεν έγραψε:

Σε ένα ωμό κύριο άρθρο, η εφημερίδα τον κατηγόρησε ως «σκιά» του εαυτού του, καθώς παραδέχθηκε ότι ο κάποτε «αξιοθαύμαστος πολιτικός δυσκολευόταν να φτάσει στο τέλος μιας πρότασης». Ειδικότερα, σε ένα άρθρο με τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα», κατηγόρησαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να θέσει υποψηφιότητα ως «απερίσκεπτο στοίχημα» με το μέλλον της χώρας.

Η εφημερίδα έγραψε ότι η χώρα χρειάζεται «έναν ισχυρότερο αντίπαλο» για να σταθεί εμπόδιο στον «σημαντικό κίνδυνο για τη δημοκρατία» – μια απειλή από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και τέως Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ένα καταδικαστικό χτύπημα, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για το κόμμα να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, αναγκάζοντας τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μεταξύ των ελλείψεων του κ. Τραμπ και εκείνων του κ. Μπάιντεν. Είναι πολύ μεγάλο στοίχημα να ελπίζουμε απλώς ότι οι Αμερικανοί θα παραβλέψουν ή θα προεξοφλήσουν την ηλικία και την αδυναμία του κ. Μπάιντεν που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια».

Επίσης, οι «New York Times» σημειώνουν: «Ο πιο ξεκάθαρος δρόμος για να νικήσουν οι Δημοκρατικοί έναν υποψήφιο, που ορίζεται από τα ψέματά του, είναι να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια το αμερικανικό κοινό: Να αναγνωρίσουν ότι ο κ. Μπάιντεν δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του και να δημιουργήσουν μια διαδικασία για να επιλέξουν κάποιον πιο ικανό να σταθεί στη θέση του για να νικήσει τον κ. Τραμπ τον Νοέμβριο. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να προστατευθεί η ψυχή του έθνους – ο σκοπός που ώθησε τον κ. Μπάιντεν να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία το 2019 – από την κακοήθη διαστρέβλωση του κ. Τραμπ. Και είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Μπάιντεν σε μια χώρα την οποία έχει ευγενικά υπηρετήσει για τόσο πολύ καιρό.

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν επέμεινε ότι θα μπορούσε ακόμη να κερδίσει τις εκλογές, καθώς αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

https://www.youtube.com/watch?v=PUHp4RJLRwM

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις