Αρχική Δήμοι Μνημόνιο συνεργασίας με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου

Μνημόνιο συνεργασίας με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη, με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος». Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος εκπροσώπησε ο διευθυντής του Χωριού SOS Κρήτης, Πέτρος Παπαδάκης.

Ο δήμος Ηρακλείου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, συμφώνησαν στη σύναψη ενός Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους και τις ενδοοικογενειακές τους σχέσεις.

Έτσι, ο δήμος Ηρακλείου με τις κοινωνικές του υπηρεσίες θα στηρίζει και θα παραπέμπει στις δομές αυτές όσες οικογένειες με ανήλικα τέκνα αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά ζητήματα και είναι σε κατάσταση ένδειας. Ενώ, από την πλευρά τους, τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», θα παρέχουν προγράμματα και υπηρεσίες ενδυνάμωσης με στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και στην ενίσχυση της λειτουργικότητά της.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα είναι δυνατή η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η υλοποίηση κοινών δράσεων, η συνεργασία των στελεχών και του επιστημονικού προσωπικού των υπηρεσιών, με μόνο στόχο την υποστήριξη των οικογενειών και των παιδιών τους και την ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας.

Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη, πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία, αν σκεφτεί κανείς την εμπειρία που διαθέτουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στην υποστήριξη των οικογενειών και παιδιών τους που αντιμετωπίζουν ζητήματα. «Εμείς, ως δήμος Ηρακλείου και ως Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε τα ανήλικα και τις οικογένειες τους δε θα πάψουμε ποτέ να αναζητούμε λύσεις. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν», ανέφερε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.