Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Αναστέλλει την ιδιότητα μέλους ΝΔ της Σπυράκη

Μητσοτάκης: Αναστέλλει την ιδιότητα μέλους ΝΔ της Σπυράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως από χθες η Μαρία Σπυράκη δήλωσε στην ΕΡΤ πως δέχεται να γίνει άρση της ασυλίας της και ζήτησε να ανασταλεί η κομματική της ιδιότητα, κάτι που έγινε.

Όπως εξήγησε, η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. «Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο, αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή που έχει την ευθύνη του προϋπολογισμού».

Eιδικότερα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν έχει καμία συναλλαγή μαζί του. Και, όπως είπε, η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα. «Αυτό θα το κάνω αποφασισμένη για να στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, που, όπως υποστήριξε, θα κρατήσει δυο, τρεις μήνες.

«Όταν με το καλό διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, περιμένω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με συγγνώμη κεφαλαίο. Αν και δεν το συνηθίζει», πρόσθεσε.