Κορονοϊός: Τα μέτρα για το Πάσχα – Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Διαφορετικό αναμένεται να είναι και το φετινό Πάσχα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, όσοι διαθέτουν εξοχική κατοικία εντός της περιφερειακής ενότητας που κατοικούν, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και να περάσουν το Πάσχα τους σ’ αυτή καθώς οι διαδημοτικές μετακινήσεις (εντός της περιφερειακής ενότητας) έχουν απελευθερωθεί.

  Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

  Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

  Επίσης, έως και την Κυριακή του Πάσχα παραμένει το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Από τις 3 Μάϊου όπου και ανοίγει η εστίαση το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλάζει και γίνεται από τις 11:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

  Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου

  Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

  Ποια είναι τα μέτρα για τις εκκλησίες

  Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

  Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.