Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κοινωνικό Πλυντήριο δημιουργήθηκε στον Δήμο Χανίων

Με μια νέα κοινωνική δομή, το Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο, αναβαθμίζει και ενισχύει τις  δομές του ο Δήμος Χανίων.

Σκοπός του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Χανίων, που είναι το πρώτο στην Κρήτη, είναι οι ευάλωτοι πολίτες να εξασφαλίσουν την ατομική τους υγιεινή, την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους, καθώς θα μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη της ένδυσης και υπόδησης μέσα από την ιματιοθήκη που υπάρχει στον χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται τα Κοινωνικά Λουτρά για την εξασφάλιση της ατομικής υγιεινής, η χρήση πλυντηρίων και στεγνωτηρίων, δημοτική ιματιοθήκη, πρόσβαση σε Η/Υ και τηλεόραση και διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας και πρόνοιας.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων θα παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του, με δικαιούχους τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αστέγους, Ρομά και ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο) και όσους πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει των κριτηρίων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Σήμερα Τετάρτη, το Κοινωνικό Πλυντήριο Χανίων, παρουσιάστηκε επίσημα από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ε. Ζεργουδάκη, στον δήμαρχο  Π. Σημανδηράκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Βάμβουκα, Σαρρή και Λουτσέτη (από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων»), οι οποίοι περιηγήθηκαν στον χώρο με τις υπερσύχρονες επαγγελματικές εγκαταστάσεις, για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

«Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και προσωπικά με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας, κ. Colić Humljan και της Κρήτης, κ. Κοκολάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό που θεωρούμε πως έλλειπε από την κοινωνία των Χανίων. Ο ΔΟΜ με την υποστήριξη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσω του προγράμματος REFRAME συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση υπαρχουσών δομών, καθώς και την ίδρυση νέων, οι οποίες απευθύνονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων  η  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας και όσους άλλους συνέβαλαν σημαντικά, με δωρεές και εργασία στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. «Θέλω να τονίσω ότι είναι μια σταθερή δομή, που παραμένει στον Δήμο Χανίων και θα λειτουργήσει με το προσωπικό του», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ζερβουδάκη.

Όπως είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης  η  νέα κοινωνική δομή για τα Χανιά, απευθύνεται στους πλέον αδύναμους και τους παρέχει κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, την πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό και την κάλυψη των βασικών αναγκών ατομικής υγιεινής. «Γι’ αυτήν την προσπάθεια έχει γίνει το πρώτο βήμα. Έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη δομή, με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη στελέχωση για να μπορέσει να λειτουργήσει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της δομής την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική και έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζομένους της Κοινωνικής Πολιτικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ τόνισε ότι “τέτοιες δομές πρέπει να αντανακλούν το αισθητήριο της κοινωνίας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και να απαλύνουμε τη δυσκολία των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη”.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη εχθές Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς, μετά...

Συνάντηση Ζαχαράκη – Κυρίζογλου- Μίλησαν για τα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων  

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου είχε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της από κοινού...

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση-αναγγελία των “Γαλάζιων Σημαιών 2024”

Την ετήσια εκδήλωση για την αναγγελία των βραβεύσεων διοργανώνει στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 24 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»,...

Καλαμάτα: Μεγάλη Ένταση έξω από τα δικαστήρια για το ναυάγιο της Πύλου – Τραυματίες στις συμπλοκές διαδηλωτών (video)

Μεγάλη Ένταση  ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα, για την υπόθεση του ναυαγίου στην Πύλο τον...