Αρχική Δήμοι Εορταστικές δράσεις στήριξης ευπαθών ομάδων από το δήμο Χανίων

Εορταστικές δράσεις στήριξης ευπαθών ομάδων από το δήμο Χανίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, «μέσα στις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία είμαστε παρόντες και κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες. Μέσα από το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που έχουμε αναπτύξει χρηματοδοτούμε δράσεις με στόχο να “νοιώσουν” οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα την περίοδο των εορτών».

Σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη, η περίοδος των εορτών φέτος είναι διαφορετική και πρωτόγνωρη για όλους και γι’ αυτόν τον λόγο οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αξία.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν αστέγους, παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες και ωφελούμενους των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως αποφασίστηκε, μετά την έγκριση του σχετικού προϋπολογισμού, θα δοθούν ρούχα και παπούτσια σε αστέγους που φιλοξενούνται στο νυκτερινό καταφύγιο, καθώς και σε παιδιά της δομής παροχής βασικών αγαθών. Παράλληλα, για τις ανάγκες των παιδιών της δομής παροχής βασικών αγαθών θα μοιραστούν λευκά είδη και υφάσματα, καθώς και ειδή δημιουργικής απασχόλησης-χειροτεχνίας.

Στις οικογένειες των ωφελούμενων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» θα δοθούν 300 βασιλόπιτες, ενώ θα μοιραστούν ποσότητες τροφίμων και κρεάτων.

Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα παρατεθούν γεύματα αγάπης σε αστέγους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε σχέση με άλλες χρονιές και λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι ωφελούμενοι αυτής της πρωτοβουλίας θα λάβουν ατομικές μερίδες φαγητού σε σκεύη μιας χρήσης και δεν θα «στρωθεί» εορταστικό τραπέζι.

Θα μοιραστούν 230 μερίδες τα Χριστούγεννα και αντίστοιχος αριθμός την Πρωτοχρονιά. Ακόμα, οι βρεφονηπιοκόμοι των δημοτικών παιδικών σταθμών έφτιαξαν περίπου 700 χριστουγεννιάτικες κάρτες, οι οποίες θα δοθούν μαζί με τα τρόφιμα που θα λάβουν με αφορμή τις γιορτές οι δικαιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Επίσης, στις 28 και 29 Δεκεμβρίου θα γίνει διανομή δωρεάν κρέατος, πίτας και ειδών υγιεινής στους Ρομά των Χανίων, στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Σούδας.