Αρχική Υγεία Κικίλιας: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown αλλά είναι εξαιρετικά...

Κικίλιας: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία»: αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις γονέων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Παρότι ο υπουργός Υγείας τόνισε πως σέβεται τις αντιδράσεις μερίδας γονέων που διαμαρτύρονται, υποστήριξε πως εάν ορισμένοι από αυτούς κάνουν μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δουν τα παιδιά που φοράνε μάσκα επειδή αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως να αλλάξουν γνώμη.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η αρχική αντίδραση της Ελλάδας στην πανδημία ήταν επιτυχημένη -κάτι στο οποίο βοήθησε και το οριζόντιο lockdown.

Μάλιστα, είπε πως παρότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο.

Ο ίδιος έβαλε στο «στόχαστρο» και τις δηλώσεις ορισμένων στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν «μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία».

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πως για φέτος έχουν εξασφαλιστεί τέσσερα εκατομμύρια παρτίδες, που θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Επανέλαβε δε, πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναμένεται να έρθει στη χώρα μας στο Δεκέμβριο και πως σε πρώτη φάση θα παραληφθούν 700.000 παρτίδες.

Δείτε τον βίντεο εδώ