Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πλέον πραγματικότητα. Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη γαλάζια παράταξη, η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παύλο Μαρινάκη. Όπως φάνηκε, η ευρωκάλπη «τιμώρησε» υπουργούς που διαχειρίζονταν καυτά χαρτοφυλάκια.

Απομακρύνθηκε από το κυβερνητικό σχήμα ο Κώστας Σκρέκας, ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος πλήρωσε το τίμημα για την ακρίβεια, ένα ζήτημα που επηρέασε την ψήφο των πολιτών.

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χειριζόταν το αγροτικό ζήτημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως οι αλλαγές και προσθήκες αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου: ακρίβεια, αγρότες και περιφέρεια, και ένα πιο αποτελεσματικό κράτος.

Σημαντική αλλαγή έγινε και στο Υπουργείο Μετανάστευσης, όπου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικατέστησε τον Δημήτρη Καιρίδη, σηματοδοτώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να σκληρύνει τη στάση της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Εργασίας θεωρείται επίσης ως ένα είδος «τιμωρίας». Η υπουργός που είχε συνδέσει το όνομά της με το σκάνδαλο της διαρροής των emails αποδήμων, παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών στον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Η τοποθέτηση της Κεραμέως στο Υπουργείο Εργασίας έθεσε εκτός κυβέρνησης τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα με αυτόν τον ανασχηματισμό. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου: ακρίβεια, αγρότες και περιφέρεια, και ένα πιο αποτελεσματικό κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά, δίνοντάς τους εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις