Το άρθρο του Θανάση Καρτερού απευθύνει κριτική προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και την προεκλογική του πορεία. Εξετάζει αρκετά ερωτήματα σχετικά με την στρατηγική και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αναρωτιέται για το αν η μονοπρόσωπη εκστρατεία και οι ρηξικέλευθες εμφανίσεις του Κασσελάκη ωφέλησαν τελικά το κόμμα, καθώς και αν η στάση απέναντι στο αποτέλεσμα έδειξε την ανάγκη για συλλογικό προβληματισμό. Ακόμα, αναρωτιέται για τον λόγο που εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που υποστήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές τώρα τον εγκατέλειψαν, και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή.

Τέλος, επισημαίνει το γεγονός ότι ενώ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύθηκε, αλλά αντιθέτως είδε την εκλογική του επιρροή να μειώνεται, και αναρωτιέται για τους λόγους πίσω από αυτό.

Συνοψίζοντας, το άρθρο προβάλλει αμφιβολίες και ερωτήματα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδρασή της μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού με τίτλο «Μερικά ερωτήματα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Για τις προχθεσινές εκλογές μπορεί να παραφράσει κανείς ένα παλιό σύνθημα: Τα αποτελέσματά τους δεν ήταν απάντηση, ήταν ερωτήσεις. Για τις ηγεσίες όλων των κομμάτων, και κυρίως των «κομμάτων εξουσίας». Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο: Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν στις εκλογές της «οδυνηρής ήττας» τώρα του γύρισαν την πλάτη;

Δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή; Αφορά αυτή μόνο τη Ν.Δ. και τους άλλους;

Τρίτο: Γιατί ενώ τα ποσοστά της Ν.Δ. κατέρρευσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά είδε την εκλογική του επιρροή να μειώνεται; Τη «διαμαρτυρία» να κατευθύνεται στην Άκρα Δεξιά, στο ΚΚΕ και στα μικρότερα κόμματα; Φταίνε γι’ αυτό μόνο οι επιθέσεις που όντως δέχτηκε και οι δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες; Οι διασπάσεις κ.λπ.;

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις