Αρχική Αγρότες Ενισχύσεις 8,5 εκατ. στους παραγωγούς ροδάκινων

  Ενισχύσεις 8,5 εκατ. στους παραγωγούς ροδάκινων

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, για τους παραγωγούς ροδάκινων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά.

  Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, και τον υπηρεσιακό γραμματέα, Δημήτρη Τσαγκαλίδη, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας από το εργοστάσιο τυποποίησης Ροδιού «ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», μία επιχείρηση της οποίας το 90% της παραγωγής εξάγεται σε 18 χώρες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, επεσήμανε ότι αυτού του είδους οι καθετοποιημένες μονάδες αποτελούν το μέλλον της παραγωγής.

  Στη συνέχεια, ο κ. Λιβανός συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις με συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά και με εκπροσώπους αγροτών, στο Δημαρχείο των Γιαννιτσών.

  Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη ανασύστασης του συνεταιριστικού κινήματος, σημειώνοντας ότι «πρέπει να πείσετε ότι τα άσχημα του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα.

  Αυτό είναι το μοντέλο που προχωράει διεθνώς. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε» και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδωσε φορολογικά κίνητρα για να ενισχύσει τους συνεταιρισμούς.

  Σε δηλώσεις του προς την ΕΡΤ3, ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση στέκονται δίπλα σε όλους τους Ελληνες παραγωγούς.

  «Με τα περιορισμένα δημοσιονομικά μας αποθέματα, παρόλη την αξιόπιστη οικονομική πολιτική που έχουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μας επιτρέπει να δανειζόμαστε πολύ φθηνά, προσπαθούμε να στηρίξουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις που πλήττονται είτε από καταστροφές είτε από τον Covid», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Συγκεκριμένα για τα ροδάκινα, που επλήγησαν την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, υπέγραψαν το πρόγραμμα de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. «Εκεί που μπορούμε, στηρίζουμε.

  Δημιουργούμε τις συνθήκες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να στηρίξουμε όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν είτε από φυσικές καταστροφές είτε βεβαίως από τη λαίλαπα η οποία μαστίζει τον τόπο μας και τον κόσμο όλο», κατέληξε.

  Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου