Αρχική Οικονομία e-εφορία: Δείτε πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τον ατομικό φάκελο...

e-εφορία: Δείτε πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τον ατομικό φάκελο φόρων των πολιτών!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ρύθμιση οφειλών

Σε λειτουργία τίθεται εντός του Νοεμβρίου η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης για τους φορολογούμενους, μία εφαρμογή που θυμίζει το e-banking και θα αποτυπώνει κάθε τους συναλλαγή με την εφορία.

Μέσα από την υπηρεσία αυτή, το σύνολο των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μηνιαίως τι ποσά πλήρωσαν και για ποιες φορολογικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος κ.λπ.), αλλά και τι ποσά συμψηφίστηκαν και με ποιους φόρους, τα ποσά που καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς τους και τα ποσά που καταβλήθηκαν ως υπερεισπράξεις.

Επί της ουσίας, η νέα εφαρμογή θα αποτελεί τον απόλυτο ατομικό φάκελο φορολογικών δεδομένων, που θα καταγράφει από τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των πολιτών, έως αυτά που ξοδεύει για την εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

Τι θα περιλαμβάνει η ενημέρωση

Ειδικότερα, κάθε μήνα θα ενημερώνονται για:

Τις πληρωμές που πραγματοποίησαν μέσα στον μήνα για φόρους, τα ποσά των φόρων που εξόφλησαν εφάπαξ ή τις δόσεις που πλήρωσαν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, πάγια ρύθμιση 24 δόσεων ή 48 δόσεων,  ρύθμιση 120 ή 100 δόσεων, ρύθμιση χρεών πανδημίας. Από τον Ιανουάριο του 2022 θα καταγράφονται και οι δόσεις που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

  • Τα ποσά που έχει συμψηφίσει η ΑΑΔΕ με βεβαιωμένες οφειλές.
  • Τις επιστροφές φόρου που έχουν πληρωθεί και πιστώθηκαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
  • Τις αποζημιώσεις που έχουν πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
  • Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο.
  • Τα επιπλέον ποσά, δηλαδή αυτά που έχουν πληρώσει στην ΑΑΔΕ για φόρους και τέλη.