Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου: Πιστωτικές διευκολύνσεις για πληγέντες από κατολισθήσεις

Σημαντική εξέλιξη στην διετή προσπάθεια για αρωγή πληγέντων από κατολισθήσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αποτελεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια.

«Από την πρώτη στιγμή, τον Φεβρουάριο του 2018, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, βρεθήκαμε δίπλα στους συνδημότες μας που είδαν περιουσίες να χάνονται σε μια στιγμή, να μένουν στο δρόμο λόγω της καταστροφής που υπέστησαν οι κατοικίες τους από τις κατολισθήσεις.

Άμεση μέριμνα του Δήμου μας ήταν η διασφάλιση προσωρινής στέγασης των πληγέντων και στη συνέχεια η ενεργοποίηση της διαδικασίας οικονομικής υποστήριξης ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σήμερα, μετά από δύο περίπου χρόνια διαρκών ενεργειών και πιέσεων  του γραφειοκρατικού συστήματος, έχουμε την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την ιδιαίτερη συμβολή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Τριαντόπουλου.

Η Πολιτεία, επιτέλους, έρχεται αρωγός σε πληγέντες σε περιοχές της Ζαγοράς, της Τσαγκαράδας, του Κισσού, της Μακρυρράχης, του Πουρίου, του Αγ. Δημητρίου, του Ανηλίου και του Μουρεσίου.

Η πιστωτική διευκόλυνση συνίσταται από 80% δωρεάν κρατική αρωγή και από 20% άτοκο δάνειο με τους όρους και τις προϋποθέσεις να προσδιορίζονται προσεχώς ώστε οι πληγέντες σύντομα να μπορούν να επωφεληθούν και να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις ακινήτων.

Ο Δήμος, καταλήγει ο κ. Π. Κουτσάφτης, παραμένει με όλες της υπηρεσίες του και με ισχυρή πολιτική βούληση δίπλα στους πληγέντες έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στεγαστικής αρωγής και επιστρέψει η κανονικότητα σε δεκάδες συνδημότες.»

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Εκλογές ΚΕΔΕ: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Κυρίζογλου

Εκλογές ΚΕΔΕ: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Κυρίζογλου, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/3) η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού...

Αγώνας δρόμου στο Μαρούσι την Κυριακή – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αγώνας δρόμου στο Μαρούσι την Κυριακή Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς και λεωφόρους της περιοχής του Δήμου Αμαρουσίου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα...

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ευρώτα

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ευρώτα, παραιτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευθύμιος Παπαχρήστου Ραγδαίες εξελίξεις στον Δήμο Ευρώτα και το κυρίαρχο διοικητικό...

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων Ανοδική πορεία στην Ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πάντα με την συμβολή των...