Δήμος Βόλου: Μέτρα οικονομικής ανακούφισης σε επιχειρήσεις που πλήττονται

0
25

Ο Δήμος Βόλου προχωρά άμεσα σε μια σειρά από μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων της πόλης που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οικονομικές ελαφρύνσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία, που καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου.

Ειδικότερα:

  • Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19.
  • Μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος Βόλου σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου.

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.  Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Ταυτόχρονα, αναστέλλεται μέχρι και τις 30/04/2021 η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του COVID-19.

Μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί. Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020).

«Ο Δήμος Βόλου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του Covid-19, τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, έκανε και συνεχίζει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν, με όποιο τρόπο μπορεί, σε συνδυασμό πάντοτε με το πλέγμα των κεντρικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την στήριξη τους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.