Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Άθλιες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και η χυδαία συμπεριφορά του διευθυντή

Άθλιες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και η χυδαία συμπεριφορά του διευθυντή

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και την προσβλητική και χυδαία συμπεριφορά του Διευθυντή της προς τους εργαζόμενους, με την στήριξη της δημοτικής αρχής Μπέου, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Ειδικότερα η συνδικαλιστική παράταξη σημειώνει ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Βόλου «στενάζει» από τις μεγάλες ελλείψεις αναγκαίου προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, που οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς και σε εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα καταγγέλλει ότι καθημερινές είναι οι προσβολές προς τους διοικητικούς υπαλλήλους της Καθαριότητας.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, σημειώνει:

¨Οι άθλιες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και η απαράδεκτη, προσβλητική και χυδαία συμπεριφορά του Διευθυντή της προς τους εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό, με την στήριξη της Δημοτικής Αρχής και παρά τις αλλαγές στην αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Ας μαζευτούν! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε υποζύγια. Οι τραμπουκισμοί δεν πιάνουν σε ανθρώπους που από τα χαράματα κάθε μέρα, με κρύο, χιονιά, πλημμύρες ή καύσωνες βρίσκονται πάντα στα πόστα τους, δίνοντας όλες τις σωματικές τους δυνάμεις, την ψυχή τους την ίδια, για να κρατήσουν όρθιες τις λαϊκές γειτονιές της πόλης, το κέντρο και τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, να τις ξελασπώσουν από αυτούς που τις άφησαν ανοχύρωτες για χρόνια ολόκληρα. Και αυτό την ώρα που η Υπηρεσία Καθαριότητας «στενάζει» από τις μεγάλες ελλείψεις αναγκαίου προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, που οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς και σε εργατικά ατυχήματα.

Τι να πρωτοπιάσει κανείς;

Τις καθημερινές προσβολές προς τους διοικητικούς υπαλλήλους της Καθαριότητας από τον Διευθυντή, την υποτίμηση της δουλειάς τους με τα λεγόμενα του ότι δεν είναι μάχιμοι εργαζόμενοι και το κόψιμο των υπερωριών, που φέρνουν στα όρια της απόγνωσης συναδέλφους με πολύχρονη εμπειρία στην δουλειά και μεγάλες προσωπικές αντοχές; Η αφόρητη πίεση δεν περιορίζεται στους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα τμήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το ότι οφείλονται ακόμη υπερωρίες στους ΙΔΑΧ της Καθαριότητας (συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων – συνοδοί, εργατοτεχνίτες, κτλ) και, με την πρόφαση των ορίων του νόμου, δεν δόθηκαν ακόμα υπερωρίες στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, που την εποχή των πυρκαγιών δούλευαν 24ωρα δίχως σταματημό; Φυσικά την ίδια στιγμή ο δερβέναγας – Διευθυντής εγκρίνει για τον εαυτό του υπερωρίες, γιατί «δουλεύει πολύ».

Ή να μιλήσουμε για τους συναδέλφους του Τμήματος Οδοκαθαρισμού (12 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες) που καθαρίζουν με τις σκούπες όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και που, για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, βρίσκονται κυριολεκτικά πεταμένοι στο δρόμο; Κάθε χάραμα μαζεύονται στην παραλία του Βόλου, έξω από το κτίριο Παπαστράτου, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δουλειά τους, σήμερα με παγωνιά – αύριο με καύσωνα, κουβαλώντας τις σκούπες και τις σακούλες τους, δίχως έναν εσωτερικό χώρο για να αλλάξουν τα ρούχα τους ή για τις στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής. Τα δε καροτσάκια τους τα αφήνουν μετά το τέλος της δουλειάς σε διάφορα σημεία του κέντρου, «ασφαλίζοντας» τα πάνω σε στύλους. Η «σύγχρονη» Ελλάδα του 21ου αιώνα, με τον εργαζόμενο – λάστιχο, σε όλο της το «μεγαλείο»!

Ως εδώ και μη παρέκει! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα, από αύριο κιόλας, όλα τα αναγκαία μέτρα. Καμία δικαιολογία δεν χωρά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους μας. Ήδη τον περασμένο Οκτώβρη είχαμε καταγγείλει ότι ένας από τους συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με εγχείριση καρδιάς, αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας της συνεχούς πίεσης. Κάποιοι όμως δεν πήραν τότε το μάθημα τους, συνέχισαν και συνεχίζουν στην ίδια ρότα. Στα μάτια των εργαζομένων είναι και θα είναι υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί¨.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Νέες θέσεις για εργασία στην ΕΡΤ

Νέες θέσεις για εργασία στην ΕΡΤ Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης...

Αντιτρομοκρατική: Μεγάλη επιχείρηση στην Αττική και σε σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας: Οκτώ προσαγωγές – Τι διερευνά

Αντιτρομοκρατική: Μεγάλη επιχείρηση στην Αττική και σε σωφρονιστικά καταστήματα...

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν Σε αργία έθεσε ο περιφερειάρχης...

Την αρχή της αύξησης τιμών στα συμβόλαια κινητής προχωράει η Vodafone

Την αρχή της αύξησης τιμών στα συμβόλαια κινητής προχωράει...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν Σε αργία έθεσε ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φ. Σπανός, υπάλληλο της Π.Ε. Εύβοιας που προφυλακίστηκε γιατί χρηματιζόταν για να εκδίδει άδειες...

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων Ανοδική πορεία στην Ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πάντα με την συμβολή των...

Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη είχε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη είχε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από την Κυριακή ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,...

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου 

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου  Ομόφωνα αρνητικό ήταν σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού στο αίτημα...