Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για παραίτηση από την εκδίκαση για τον Ίσσο Κέρκυρας

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, που υπογράφει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, το Ταμείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα δικόγραφα των αιτήσεων ακύρωσης του δασικού χαρακτήρα του Ίσσου και ρητά δεσμεύεται ότι “το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου”.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώνει τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ότι “το 2013 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων το δημόσιο ακίνητο του Ίσσου περιήλθε στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα το ακίνητο έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Το εν λόγω ακίνητο χαρακτηρίστηκε δασικό με πράξη χαρακτηρισμού του Δ/ντη Δασών Κέρκυρας (1770/765/31.10.2014). Το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό και υποχρέωση τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων τα οποία είχαν περιέλθει στην κυριότητά του, με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησής τους για την απομείωση του δημοσίου χρέους, στράφηκε αρχικά στις 31.3.2014 με υποβολή αντιρρήσεων και ακολούθως στις 14.1.2015 και 22.12.2015 με αιτήσεις ακύρωσής του ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου κατά της εν λόγω Πράξης χαρακτηρισμού καθώς και της υπ’ αριθμ. 11/2014 απόφασης της Α/θμιας Επιτροπής Αιτήσεων Ακύρωσης.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη λάβει από το 2016 την απόφαση να παύσει τις δικαστικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί αναφορικά με το εν θέματι ακίνητο και έχει δώσει ρητή εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του σχετικά με την υποβολή αιτήσεων παραίτησης από τα προαναφερόμενα δικόγραφα των αιτήσεων ακύρωσης. Σας διαβεβαιώνουμε τέλος ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της εν λόγω δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου”.

“Η έγγραφη δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ για απόσυρση από τη διεκδίκηση του Ίσσου, μας ικανοποιεί και επιβεβαιώνει το δίκαιο του αγώνα μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας όμως ότι “η ΠΙΝ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, τη διάσωση του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των ακινήτων και υποδομών των Ιονίων Νήσων προς όφελος, αποκλειστικά και μόνο, των πολιτών και της τοπικής οικονομίας”.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τους γιατρούς

Ενοίκιο έως και 2.500 ευρώ ζητάνε από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Οι επαγγελματίες...

Xαρδαλιάς για τον 5χρονο στο σχολικό λεωφορείο: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το αδιανόητο περιστατικό  με τον ξεχασμένο 5χρονο στο σχολικό λεωφορείου ζήτησε την άμεση δευρεύνηση τυχόν ευθυνών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή...

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας

Περ. Δυτ. Ελλάδας: 4 εκατ. ευρώ για έργα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια της Πάτρας Ειδικότερα, η Περιφέρεια υτικής Ελλάδας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος...

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: 76,8 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα Πόροι ύψους 76,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών...