Αρχική Μόνιμοι ΑΣΕΠ: Σε ΦΕΚ η μεγάλη προκήρυξη των 8.166 μόνιμων θέσεων στους δήμους

ΑΣΕΠ: Σε ΦΕΚ η μεγάλη προκήρυξη των 8.166 μόνιμων θέσεων στους δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η πρώτη μεγάλη Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το 2018, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και οι ημερομηνίες θα «τρέξουν» από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Οι ειδικότητες της προκήρυξης αφορούν όλο σχεδόν το φάσμα των πτυχίων, καθώς ζητούνται μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, γραμματείς, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες αλλά και προσωπικό καθαριότητας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω από 200.000 υποψηφίων, καθώς αφορά θέσεις χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, σε όλους σχεδόν τους νομούς της Ελλάδας.

Εκτός των παραπάνω θέσεων, συνιστώνται επιπλέον (όπως ορίζει ο νόμος) και άλλες 559 θέσεις για την κάλυψή τους από άτομα με ειδικές ανάγκες (Υ.Ε και Δ.Ε) που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ, με απόφαση που ήδη εξέδωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Ετσι συνολικά αναμένεται να προσληφθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 8.725 υπάλληλοι σε διάφορες ειδικότητες, κυρίως στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

Επιπλέον σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης απέναντι στην ΚΕΔΑ, θα δρομολογηθεί και δεύτερη προκήρυξη με 500 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πέραν των επικείμενων 8.166, που θα περιλαμβάνει αιτήματα δήμων που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό και να ενταχθούν στην μεγάλη προκήρυξη.

Ειδική πριμοδότηση

Υπενθυμίζεται πως οι ήδη συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων έχουν ειδική πριμοδότηση στον διαγωνισμό (μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας), προκειμένου να έχουν προβάδισμα στην μονιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα θα μοριοδοτηθούν με 17 μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας με συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Ωστόσο και πάλι τουλάχιστον ένα ποσοστό της τάξεως του 15% των σημερινών συμβασιούχων θα μείνουν εκτός, εξαιτίας των κοινωνικών κριτηρίων που προβλέπει η προκήρυξη (ανεργία, ηλικία, εντοπιότητα, αριθμός τέκνων, οικογενειακή προέλευση-παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας).

Οι προσλήψεις του νέου προσωπικού πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς τον Μάρτιο λήγουν και οι συμβάσεις εργασίας των σημερινών συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι οποίες παρατάθηκαν κατ’ εξαίρεση μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού για να μην μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ